Drulă anunță că joi se deschide circulația pe Pasajul Mogoșoaia

Drulă anunță că joi se deschide circulația pe Pasajul Mogoșoaia

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR PLUS), a anunțat că joi, pe 30 septembrie, se va inaugura pasajul Mogoșoaia.

Scopul acestui pasaj este de a le permite șoferilor care circulă pe DN1A, spre și dinspre Mogoșoaia, să nu se mai intersecteze cu aceia care se deplasează pe Centura Capitalei.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 23 noiembrie 2018 că a semnat un contract cu Strabag pentru construcția acestui pasaj.

Proiectul urma să coste peste 32,2 milioane de lei și să dureze 30 de luni, din care 6 luni destinate proiectării și 24 de luni pentru execuție.

ADVERTISING

Cu alte cuvinte, în mod normal, pasajul trebuia să fie gata în primele luni ale acestui an.

Din păcate, s-a întârziat. Proiectarea s-a terminat prin iulie 2019. Dar lucrările n-au început din cauză că Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1 și-au pasat una alteia responsabilitatea emiterii unor documente în baza cărora Strabag să își poată face organizarea de șantier.

Cătălin Drulă susține că, dacă s-ar fi lucrat vreme de 24 de luni (de la momentul începerii efective a lucrărilor – n.red.), pasajul Mogoșoaia s-ar fi terminat abia în anul 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu am acceptat această situație și, după discuții cu Compania de Drumuri și cu constructor, am reușit să obțin o asumare fermă pentru finalizarea în avans, cel târziu pe 1 octombrie.

Zecile de mii de cetățeni blocați zilnic în trafic pe centura București în acest dop rutier nu meritau încă 6 luni de ambuteiaje.

Am mai insistat și pe amplasarea de panouri antifonice pe întregul pasaj și rampele lui, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze de un confort sporit și proiectul să se integreze armonios în țesutul urban al Capitalei.

ADVERTISING

Bucuria ar fi putut fi completă dacă, așa cum am planificat cu CNAIR în această vară, lucrările de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoșoaia și Otopeni împreună cu turbogirația de la Otopeni ar fi fost finalizate în același timp cu pasajul.

Însă, din păcate, s-a ridicat în ultimele săptămâni pedala de pe accelerația acestor investiții.

Solicit celor responsabili să urgenteze finalizarea celor 2 șantiere. În caz contrar, doar vom muta dopul cu câțiva metri”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

PASAJUL MOGOȘOAIA SE DESCHIDE TRAFICULUI RUTIERMâine se deschide circulația pe pasajul Mogoșoaia. E unul dintre...

Publicată de Cătălin Drulă pe Miercuri, 29 septembrie 2021

Drulă nu a precizat dacă lucrările pe care Strabag le are de făcut s-au finalizat sau nu, ci doar a spus că de mâine pe pasaj se va putea circula.

Până la acest moment, nici Ministerul Transporturilor și nici CNAIR nu au anunțat, oficial, deschiderea circulației pe pasajul Mogoșaia.

Citește și: Drulă are o replică dură pentru Cîțu, de inspirație B.U.G. Mafia, la fel ca-n '96


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇