Doar norocul de a ajunge aici i-a salvat viața

Doar norocul de a ajunge aici i-a salvat viața

Mai avea mai mult de două luni până să nască, dar toate erau pregătite: perdeaua cu margarete pictate, cărțile de povești, prima poveste ar fi fost probabil Degețica, un fel de tradiție de familie care începuse cu ea și cu fratele ei. Jucau chiar și cele două roluri: Degețica și Tom Degețel.

Maria este mama Ioanei. S-a pregătit să nască acasă, la Buzău, cu medicul care îi urmărise sarcina. Prietenii urmau să vină la maternitate, să o salute pe Ioana în primele ei zile de viață.

Ioana însă s-a grăbit și a pus la încercare inima mamei, chiar înainte de a face primele năzbâtii. S-a născut la 25 de săptămâni, la o maternitate din București, cântărind 700 de grame. Medicii au depus eforturi pentru a o salva și a beneficiat de toate procedurile: ventilație, incubator, monitorizări, tratamente specifice, inclusiv cel pentru retinopatie.

ADVERTISING

Norocul a făcut ca Maria să poată fi transferată la maternitatea Cantacuzino, care îngrijește nou-născuți atât de fragili.

„Noi eram disponibili la momentul acela, dar o mare parte a anului calendaristic suntem închiși pentru prematuri. Nu primim, pentru că avem toate locurile ocupate. Ea a picat exact într-o perioadă în care noi aveam disponibilitate – acesta a fost norocul ei. Astăzi, mama Ioanei își exprimă constant recunoștința față de noi, medicii, însă noi nu ne-am făcut decât treaba”, povestește medicul.  

ADVERTISING

Acum copilul este bine, are 7 luni de viață și este un caz fericit. Continuă să urmeaze consulturile post-externare.

DOTAREA SECȚIILOR DE PEDIATRIE ȘI A MATERNITĂȚILOR, PRIORITATE PENTRU SALVAȚI COPIII ROMÂNIA

Anul acesta Salvați Copiii va susține spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.

Salvați Copiii România a demarat și un amplu proces de reabilitate a Blocului Operator și a Secției de Terapie Intensivă ale Maternității Polizu, din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu - Rusescu”. Maternitatea  este unitate de referință în domeniul sănătății mamei și copilului, aici vin să fie tratate sau să nască femei din toată țara, sunt tratate gravide cu diverse afecțiuni materno-fetale, cazuri care necesită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață sau femei cu patologii ginecologice diverse.

ADVERTISING

#INVESTIȚIE ÎN VIAȚĂ cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și de calitate, prin încheierea unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare  sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar, text SALVEZ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇