Din lipsă de personal, judecătorii din Suceava au stabilit un termen de judecată peste un an și jumătate

Din lipsă de personal, judecătorii din Suceava au stabilit un termen de judecată peste un an și jumătate

Judecătorii din Suceava au stabilit primul termen de judecată într-un proces peste un an şi jumătate. Motivaţia este lipsa de personal.

Monitorul de Suceava scrie că o familie din Gura Humorului a intentat proces civil după ce fiul lor a rămas cu pareză în urma unei injecţii care i-a fost administrată, în 2019, de către un medic pediatru.

Cazul a fost cercetat şi de către procurori, dar dosarul penal a fost clasat.

La finalul lunii iulie, familia a fost informată că primul termen a fost stabilit de magistraţii de la Judecătoria Suceava pentru 5 decembrie 2024.

ADVERTISING

Avocatul reclamanţilor, Cristi Rusu, a verificat din nou data primului termen şi este vorba de 5 decembrie 2024, motivaţia fiind numărul foarte mare de dosare şi numărul mic de magistraţi.

”Vom înainta o solicitare de preschimbare a termenului, vom explica că este o situaţie deosebită, un copil care a suferit şi suferă şi care are nevoie de o reparaţie morală. Sperăm să obţinem un termen rezonabil pentru începutul acestui proces”, a declarat avocatul Cristi Rusu.

Pârât în dosarul care se va derula la Judecătoria Suceava este medicul pediatru Rodica Maria Onica.

ADVERTISING

În 2019, copilul, atunci în vârstă de un an şi trei luni, a fost dus de părinţi la cabinetul unui medic pediatru cu febră mare şi vărsături.

Pediatrul a decis administrarea unei injecţii cu metoclopramid, iar la aproximativ o oră părinţii au observat că băiatul nu mai mişcă piciorul drept.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇