Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi aduse de poștași

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi aduse de poștași

Pensionarii vor afla care este noua pensie pe care o vor încasa, după recalcularea făcută de guvern, după ce poștașul le va aduce în plic vestea. Guvernul a aprobat, vineri, o OUG care autorizează Poșta Română să livreze pensionarilor plicurile care conţin deciziile privind recalcularea pensiilor din sistemul public. Promisiunile guvernului sunt că deciziile vor fi primite în perioada verii, iar pensiile recalculate vor intra începând cu luna septembrie.

„Datorită ordonanţei de urgenţă aprobate astăzi, deciziile de recalculare a pensiilor după noile principii: contributivitate, stabilitate în muncă, solidaritate şi sustenabilitate vor ajunge în termenul asumat la beneficiari”, a transmis ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Poşta Româna are cea mai mare acoperire naţională și asigură în prezent transmiterea taloanelor de pensii şi plata în numerar pentru pensionari.

Ministrul Muncii a anunțat în aprilie că deciziile de recalculare a pensiilor vor fi trimise în vară.

"La sfârşitul lunii mai deja vom începe acest proces, iar plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii, iar în luna septembrie îşi vor primi pensiile recalculate, taloanele de pensie recalculate cu cuantumurile acestora în urma recalculării", a spus Simona Bucura-Oprescu, la RTV.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇