De ce nu vrea Clotilde Armand să plătească bursele restante pentru elevi: Să nu creadă copiii că primesc sume extraordinare!

De ce nu vrea Clotilde Armand să plătească bursele restante pentru elevi: Să nu creadă copiii că primesc sume extraordinare!

Primarul Clotilde Armand s-a certat din nou cu consilierii liberali, la ședința Consiliului Local al Sectorului 1. De această dată, totul a pornit de la bursele elevilor. Potrivit liberalilor, primăria ar trebui să plătească și o serie de sume restante către elevi.

Clotilde Armand nu e de acord și susține că n-ar fi bine să se plătească burse restante, ca să nu se gândească elevii că primesc deodată „sume extraordinare”.

Consilierul PNL Dinu Gheorghe a întrebat-o, la începutul ședinței de consiliu local, pe Clotilde Armand cum se va rezolva problema burselor neplătite către elevi.

ADVERTISING

Armand a reacționat cu o ironie.

„Nu știu dacă există consilieri PNL care au copiii în Sectorul 1. Pentru că bursele sunt plătite, în Sectorul 1, lună de lună. Poate ar fi bine să fie măcar unii dintre consilieri care au copii, ca să știe despre ce vorbesc”, a spus primarul Sectorului 1.

Viceprimarul Ramona Porumb (PNL) - care a și prezidat ședința de consiliu de joi - a susținut că, deși nu au copii, consilierii liberali țin, totuși, legătura cu directorii de școli.

Armand a plusat: vrea să existe o miză a discuției. „Punem ceva la joc?” a întrebat Clotilde Armand. Mai exact, primarul a întreabat-o pe Ramona Porumb dacă își dă demisia în cazul în care se demonstrează că elevii au primit burse și în lunile precedente.

ADVERTISING

În plus, primarul Sectorului 1 a susținut că a făcut viramente încă din august pentru plata burselor, astfel încât copiii să nu ducă lipsa respectivilor bani în septembrie, când revin la școală.

În replică, Dinu Gheorghe a sunat-o în timpul ședinței pe Cristina Issa – director la Liceul Constantin Brâncoveanu – a pus-o pe speker și a întrebat-o dacă elevii care au început școala în septembrie și-au primit bursele.

„Pe anul acesta școalar, încă nu. Nu. În acest moment, s-a făcut finanțarea pentru luna mai, pentru bursele sociale, bursele de merit și performanță (...) Încă n-am încheiat plata pentru anul școlar 2020 – 2021. Dar nu s-a făcut plata pentru lunile iunie, iulie...”, a spus directarea de liceu.

ADVERTISING

Parte dintre consilierii PNL și PSD prezenți la ședință au început să aplaude.

Clotilde Armand a replicat că în septembrie au intrat „nişte bani” și a acuzat-o pe directoare că se joacă cu cuvintele. Armand a recunoscut apoi că, într-adevăr, există un decalaj de 3 luni, pe care spune că l-a moștenit din timpul administrației Tudorache. Și nu consideră necesar ca acest declaj să fie recuperat, iar primăria să ajungă cu plata burselor la zi către elevi.

„Nu e bine să primească copiii două luni de burse (sumele aferente a două luni o dată – n.red.). E bine să menținem acest ritm și în fiecare lună să își primească suma. (...) Copiii ce vor este să primească bani în fiecare lună. (...)

Nu la zi. Nu am votat la zi. Nici nu știți ce ați votat! Bursele care se dau acum sunt cele votate și care se dau în fiecare lună.

Faptul că sunt bursele aferente notelor din luna mai, da. (...) Eu cred că nu e bine să primească copiii bursele pe 2 luni, pentru că se vor gândi că deodată vor primi sume extraordinare... ”, a spus Clotilde Armand.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇