De ce nu-i primește Nicușor Dan pe bucureșteni în audiență: E mai eficient să rezolvi probleme pentru zeci de mii de oameni decât pentru unul

De ce nu-i primește Nicușor Dan pe bucureșteni în audiență: E mai eficient să rezolvi probleme pentru zeci de mii de oameni decât pentru unul

Primarul general Nicușor Dan susține că n-a primit pe nimeni în audiență până acum pentru că se concentrează pe rezolvarea problemelor care afectează zeci de mii de oameni.

O jurnalistă de la contidianul Libertatea l-a întrebat pe Nicușor Dan de ce nu a ținut nicio audiență în primele 10 luni de mandat, deși a primit peste 700 de solicitări.

”Am primit, de asemenea, mii de solicitări scrise. Toate acestea sunt probleme cu care bucureștenii se confruntă. Și cel mai eficient pentru o administrație este să abordeze acele probleme care afectează mii de oameni”, a precizat Nicușor Dan.

ADVERTISING

Atunci când jurnalista a insistat să primească un răspuns și i-a cerut lui Nicușor Dan să spună măcar cui i-a delegat sarcina de a ține audiențele, primarul general a răspuns:

”Ați primit răspunsul meu”.

În plus, Nicușor Dan a susținut că va ține audiențe atunci când va rezolva ”problemele structurale ale orașului, pentru că e mai important să rezolvi problemele pentru zeci de mii de oameni decât pentru un om care vine într-o audiență”.

Puteți urmări declarația primarului general în materialul video de mai jos, cu începere de la minutul 13:15

În direct de la Primăria Municipiului București

Conferința de presă pentru prezentarea bilanțului la 10 luni de la preluarea mandatului

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Marţi, 31 august 2021

Taxa de parcare impusă de Sectorul 4 rămâne

Minoră pentru moment i se pare lui Nicușor Dan și problema taxei de parcare pe care a impus-o Primăria Sectorului 4 pe bulevardele pe care le-a primit în administrare de la PMB.

ADVERTISING

Reamintim că, în acest caz, viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL) a transmis pe rețelele de socializare că decizia Sectorului 4 este ilegală pentru că încalcă normele Strategiei de Parcare a Municipiului București.

În context, Nicușor Dan a fost întrebat dacă va lua vreo măsură în acest sens.

”O să urmeze un regulament - este una dintre cele 20 de linii strategice pe care am spus că le avem cu firmele de avocatură (proiectele mari pe care Nicușor Dan vrea să le implementeze cu consultanță juridică - n.red.): elaborarea unui nou regulament de parcare a Municipiului București care să cuprindă toate aceste aspecte”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISING

Întrebat ce se va întâmpla până atunci, primarul general a răspuns: ”Din nou, asta este filosofia mea. În loc să rezolvăm problema parcării pe un bulevard, prefer să rezolvăm problema parcării în București”.

Când jurnalista i-a spus că nu este vorba despre un singur bulevard, Nicușor Dan a răspus, vizibil iritat:

„Pe două (bulevarde – n.red.)”.

De fapt, potrivit Primăriei Sectorul 4, este vorba despre peste 2.500 de locuri de parcare de pe 3 bulevarde (Constantin Brâncoveanu, Alexandru Obregia și Tineretului), de pe Șoseaua Berceni și de pe 3 străzi (Sergent Iriceanu, Străduinței și Luică).

Cât înseamnă 2.500 de locuri marcate, la nivelul Bucureștiului?

Spre comparație, vă putem spune că, în circa 3 ani de activitate, Compania Municipală de Parking SA a avizat 11.917 locuri noi de parcare și a marcat 3.296 dintre ele.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇