De ce nu ar trebui subestimată niciodată importanţa unui acoperiş bun la construcţia unei clădiri

De ce nu ar trebui subestimată niciodată importanţa unui acoperiş bun la construcţia unei clădiri

Cu siguranţă că deja ai auzit unele informaţii despre importanţa pe care o are acoperişul în cazul construcţiei unei case sau a unei clădiri cu altă destinaţie. Totuși, cel mai probabil că nu ai reuşit să-ţi dai seama de ce acoperişul are o importanţă atât de mare? La urma urmei fundaţia ar trebui să fie zona în care se concentrează întreaga atenţie a arhitecţilor şi constructorilor, nu-i aşa?

Fără a nega importanţa unei fundaţii solide şi bine executate, iată de ce ar trebui să reţii că acoperişul are cel puţin o „greutate” egală în economia unei construcţii

  • Izolarea unei clădiri începe de la acoperiş
ADVERTISING

Acoperişul este „granița” care desparte interiorul casei tale sau al oricărui alt tip de clădire de mediul exterior şi de intemperiile atmosferice indiferent de sezon. Acoperişul este partea constructivă a clădirii care are rolul esenţial de a o proteja de precipitaţii, fie ele sub formă de ploaie sau ninsoare, fie sub formă de îngheţ, de grindină, sau de frigul extrem și de căldura caniculară a verilor însorite. 

Un acoperiş de calitate şi bine montat va aduce întotdeauna un aport semnificativ la ansamblul izolaţiei casei tale, reducând cea mai mare parte din energia pe care orice tip de clădire o pierde în timpul proceselor fizice de schimb termic cu exteriorul. Fiecare secţiune a unui acoperiş superior calitativ serveşte ca un veritabil scut al clădirii oprind aerul extern să circule liber prin interioare. Astfel, încăperile clădirii rămân la o temperatură relativ constantă uşurând cu mult consumul de energie al aparatelor de aer condiţionat în timpul verii şi al sistemelor de încălzire în timpul sezonului rece. 

ADVERTISING
  • Acoperişul are un rol structural important

Oricât ar putea părea de necrezut, acoperişul joacă un rol esenţial şi în cadrul mai larg al structurii de rezistență a unui imobil. Ai putea privi acoperişul ca o coloană vertebrală a casei tale, alături de scheletul reprezentat de celelalte elemente ale structurii de rezistenţă, în funcție de proiectul după care a fost construită casa. De asemenea, o serie de instalaţii, aşa cum este cazul celei electrice, mai ales panourile de energie electrică sau cele solare pentru apă caldă menajeră, depind de poziţionarea lor pe un acoperiş bine realizat şi solid, așa cum sunt toate proiectele lindab.ro. 

ADVERTISING
  • Un acoperiş solid şi de calitate creşte valoarea de piaţă a unui imobil

Este clar că atunci când cineva se uită la casa sau la imobilul tău, primul lucru pe care îl va remarca este acoperişul. De aceea, în cazul în care te gândeşti ca pe viitor să vinzi imobilul, este o bună idee de a investi din timp sau chiar de la construcţia iniţială într-un acoperiş de calitate care să beneficieze şi de un montaj profesionist. Nu doar aspectul imobilului cu un astfel de acoperiş va constitui un punct tare pentru solicitarea unui preţ mai mare de la un potențial client, dar acest lucru poate fi susținut şi de faptul că poţi dovedi oricui că imobilul nu are de suferit din cauza unui acoperiş deteriorat sau de slabă calitate. 

În concluzie, una din direcţiile de acţiune înţelepte pe care proprietarii de case sau de alte tipuri de clădiri le pot adopta încă din momentul proiectării este alegerea unui sistem de calitate de învelitori, acoperişul fiind atât o protecţie importantă, cât şi o carte de vizită a proprietăţii nemaipunând la socoteală beneficiile numeroase pe care le aduce în timp dacă materialele și manopera au fost alese în mod corect.