Cum se poate păstra biroul curat cât mai mult timp

Cum se poate păstra biroul curat cât mai mult timp

Un birou curat este un spațiu în care angajații se simt excelent și în care pot lucra cu drag și productiv. În plus, păstrând biroul curat, se vor putea evita și numeroase probleme de sănătate care apar de obicei în colectivitate. În cazul în care ai nevoie de sfaturi pentru a păstra biroul curat, îți oferim în continuare câteva idei pe care le poți pune în practică în cel mai scurt timp. 

Externalizează serviciile de curățenie 

În funcție de suprafața biroului și de numărul de angajați, uneori o persoană angajată pentru a menține curățenia nu va fi de ajuns. De aceea, dacă vrei să te asiguri că biroul va fi mereu curat sau că va fi mai ușor de întreținut curățenia, cel mai bine este să externalizezi servciile de curățenie. Dacă ai un birou situat în Cluj, atunci îți recomandăm să apelezi la servicii curatenie in Cluj de la NOVO CLASS. Este o firmă de curățenie profesională, care te va impresiona prin calitatea serviciilor. 

ADVERTISING

Se vor stabili de comun acord zilele pentru curățenie, astfel încât biroul să fie curat tot timpul și de asemenea și tipul de servicii de care vei beneficia. Pentru a menține curățenia, în general este nevoie de o zi de curățenie pe săptămână, iar periodic o curățenie în detaliu. Este foarte important și domeniul de activitate, numărul de angajați, aparatura existentă și altele pentru a stabili frecvența vizitelor pentru curățenie. 

Firma de curățenie te poate ajuta cu igienizarea și dezinfectarea băilor și a spațiilor comune, curățarea birourilor, aspirarea prafului, curățarea și îngrijirea plantelor, ștergerea geamurilor (inclusiv în cazul în care nu se pot deschide, datorită serviciului de alpinism utilitar) și așa mai departe. Practic, orice trebuie curățat, o firmă de curățenie te poate ajuta. Este important de menționat că vei putea stabili de la început dacă optezi pentru curățenie în timpul programul de lucru al angajaților, după sau înainte. Chiar dacă optezi pentru curățenie în timpul programului, angajații vor fi discreți și vor termina curățenia în cel mai scurt timp posibil, pentru a nu deranja. 

ADVERTISING

Încurajează angajații să contribuie la curățenie 

Chiar dacă externalizezi serviciile de curățenie, este important ca toți cei care lucrează în birou să încerce să mențină ordinea și curățenia până la următoarea vizită. Astfel, prin puterea exemplului, poți încuraja angajații să contribuie la curățenie. Puteți stabili împreună un program pentru dus gunoiul, pentru șters praful dacă printr-o situație excepțională s-a strâns prea mult și nu se mai poate amâna. În cazul în care există o bucătărie, este bine să fie curățată la finalul fiecărei zile. Baia trebuie menținută dezinfectată, astfel că la finalul zilei se pot turna soluții dezinfectante în vasele de toaletă și se pot șterge mânerele ușilor și bateriile de chiuvetă cu o soluție dezinfectantă. Toate aceste mici acțiuni sunt importante pentru menținerea unui spațiu de lucru curat și primitor. 

ADVERTISING

Sperăm ca aceste sfaturi să te ajute pentru a avea un birou curat pentru cât mai mult timp!