Cum să-ți scrii CV-ul în 2023

Cum să-ți scrii CV-ul în 2023

Pentru început, trebuie să înțelegi ce este un CV și care este importanța acestui document. Acest cuvânt provine din franceză „resum”, care înseamnă „rezumat”. Deci, un CV este o scurtă poveste despre tine, axată pe calitățile profesionale ale unei persoane. În acest document, solicitanții își descriu experiența de muncă, indică informații despre educație și, de asemenea, enumerează preferințele lor pentru condițiile de muncă.

Fiecare persoană trebuie să știe cum se face un CV. Un CV bine scris în primul rând, facilitează stabilirea unui interviu cu angajatorul, în al doilea rând, îți pune în ordine ideea despre tine însuți ca specialist, despre obiectivele tale în găsirea unui loc de muncă. Aceasta este o ocazie bună să te privești din exterior și să afli ce poți pretinde cu adevărat.

ADVERTISING

În următoarele rânduri voi explica principalele componente ale unui CV corect, care poate fi trimis la o mulțime de firme recrutare Bucuresti și va fi tratat drept unul potrivit.

Date de contact

Acestea sunt informații de bază, care ar trebui să includă numele complet, vârsta, orașul de reședință și fotografia. Este de remarcat faptul că nu există cerințe clare pentru acestea din urmă, dar nu este recomandat să încarci selfie-uri de la petreceri sau alte locuri mai puțin formale.

Informații despre educație

Chiar dacă nu ai diploma de studii superioare, este recomandat sa indici în CV ce cursuri de formare continuă ai reușit sa urmezi. Chiar și un certificat electronic de la orice școală online te va deosebi de concurență.

ADVERTISING

Descrierea experienței de muncă 

Aceasta este cea mai importantă parte a CV-ului, în care trebuie să descrii toate acele proiecte la care ai reușit să lucrezi. Spune-i potențialului angajator ce ai făcut la locul de muncă și ce realizări poți evidenția. De asemenea, nu uita să adaugi o listă de servicii pe care le poți oferi.

Un CV fără exemple de lucrări nu este bine-venit, în special în domeniile creative, deoarece prin ele angajatorii îți evaluează cel mai adesea abilitățile. În plus, cu un portofoliu de calitate, este mai probabil să eviți nevoie de a susține unele teste. Datorită portofoliului, recrutorul va putea să înțeleagă imediat cum arată rezultatul muncii tale și să-l evalueze.

ADVERTISING

Un CV bun este unul dintre cele mai eficiente instrumente de auto-marketing de pe piața muncii. Sarcina sa principală este să atragă atenția asupra ta în momentul în care CV-ul este citit pentru prima dată și să creeze o impresie favorabilă. De regulă, nu durează mai mult de unul sau două minute pentru a vizualiza un CV. Dacă nu ai atras atenția, atunci rezumatul nu a funcționat. Respectiv, este recomandat să incluzi cât mai multe puncte forte ale tale, abilități și cunoștințe în domeniu. Orice detaliu poate face diferența între CV-ul tău și al altei persoane.