Cum să îți extinzi domiciliul cu ajutorul containerelor de locuit

Cum să îți extinzi domiciliul cu ajutorul containerelor de locuit

Din ce în ce mai multe persoane din America și Europa aleg să își extindă locuința, să creeze anexe cum ar fi garaje sau bucătării de vară, ori chiar să își clădească domiciliul principal cu ajutorul containerelor. Aceste structuri metalice ușor de realizat, dar rezistente și durabile, sunt la mare popularitate datorită aplicațiilor practice pe care le pot îndeplini. În primul rând, acestea sunt ușor de amplasat, necesitând un vehicul mai mare și în cele mai complicate cazuri o macara de mici dimensiuni. În al doilea rând, există zeci de combinații ce pot fi realizate cu ajutorul a câteva containere, astfel încât să îți poți extinde locuința într-un mod complex și satisfăcător. Mai multe despre cum poți să îți modelezi proprietatea folosindu-te de containerele de locuit poți afla din acest articol.

ADVERTISING

În ce feluri poți extinde locuința folosindu-te de containere metalice?

Un mod inedit prin care poți să îți modifici proprietatea astfel încât să îți satisfacă mai bine nevoile e prin a folosi un container de locuit drept bucătărie de vară. Lungimea cuprinsă între 6 și 9 metri a containerelor de locuit de pe fan-container.ro face din acestea o bună alegere pentru corpul principal al bucătăriei de vară. În cazul în care dorești un spațiu mai întins, poți chiar să unești două astfel de containere prin înlăturarea celor doi pereți metalici ce le despart și sudarea componentelor rămase. În legătură cu amenajarea bucătăriei, poți apela la achiziționarea unei butelii pe gaz și montarea unui aragaz, ori folosirea unui aragaz electric fără a necesita butelie. Referitor la sursele de apă, poți fie să conectezi containerele la sursa de apă comună cu restul locuinței, fie poți achiziționa un boiler special pentru acest spațiu.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O altă utilizare domestică a containerelor de locuit e sub forma unui WC pe terenul proprietății. Dimensiunile containerelor de locuit permit chiar secționarea acestora în două, pentru a avea o toaletă pentru bărbați și una pentru femei, prin ridicarea unui zid în mijloc. Această utilizare poate fi de ajutor mai ales celor care vor să țină adunări mari de oameni, fie cu apropiați, fie în cadrul unor întâlniri oficiale.

Un alt fel prin care poți să te folosești de containere pentru a-ți îmbunătăți traiul e chiar prin a locui în ele! Această opțiune poate fi satisfăcătoare mai ales pentru cei care doresc să locuiască sau să își construiască un centru de acțiuni temporar într-o anumită zonă mai retrasă, dar fără să fie nevoiți să ridice o clădire acolo. În acest punct te-ai putea întreba dacă nu cumva e prea puțin spațiu. Dacă mai ții minte de mai devreme, containerele pot fi unite, iar prin îmbinarea a câteva containere, poți obține un spațiu locuibil de aproape 100 de metri pătrați. Odată instalate containerele, procedura pentru racordarea la sistemele de utilități e aceeași ca și în cazul locuințelor clasice.

ADVERTISING

E important de reținut faptul că pentru amplasarea de containere, chiar și pe terenuri private, e nevoie de autorizație de la primăria localității. Cu această informație în minte, e utilă o recapitulare a modurilor în care îți poți extinde locuința cu ajutorul containerelor: poți amenaja o bucătărie de vară dintr-un astfel de container, ori un WC pe terenul proprietății sau chiar poți să îți clădești domiciliul pe baza containerelor de locuit.