Cum să îți amenajezi baia cu travertin antichizat

Cum să îți amenajezi baia cu travertin antichizat

Travertinul antichizat este o soluție perfectă pentru amenajarea băilor, iar acest lucru se datorează aspectului exclusivist și caracteristicilor deosebite de rezistență pe care le oferă. Iată cum îți poți amenaja baia într-un mod special, indiferent de tipul, forma și de dimensiunile încăperii. 

Folosește travertin antichizat pentru placarea pereților

Baia este un spațiu în care umiditatea poate fi destul de mare, așa că va fi necesar să optezi pentru un sistem de acoperire al pereților care să protejeze structura de rezistență. Poți găsi o multitudine de oferte de travertin antichizat din care vei putea alege modelul potrivit pentru baia ta.

ADVERTISING

Material semiporos care ajută la absorbția umidității, travertinul antichizat te ajută în același timp să te bucuri și de un aspect cu adevărat special al băii tale.

Datorită paletei de culori, ușor mai închise decât nuanțele travertinului uzual, piatra antichizată este o soluție potrivită dacă vrei o încăpere asemănătoare băilor romane.

Poți opta pentru o amenajare completă a pereților până la nivelul tavanului sau poți alege amenajarea sub formă de brâu până la o anumită înălțime. În general, se preferă un spațiu liber între elementele de placare ceramice și tavan de circa 30-40 cm, care contribuie atât la aspect, cât și la respirabilitatea pereților.

ADVERTISING

Amenajează pardoselile cu travertin antichizat

Travertinul antichizat păstrează proprietățile de rezistență ale travertinului clasic, singura diferență între cele două fiind cea care ține de aspect.   

Dacă vrei să folosești și alte culori pentru pardoseala băii atunci poți folosi elemente de marmură și granit care să completeze delicat aspectul, aducând un plus întregului ansamblu.

O caracteristică importantă a pardoselilor din travertin antichizat este aceea că suprafețele sunt sigure și se curăță ușor. De asemenea, nici nu vei aluneca pe aceste pardoseli grație materialului de acoperire. Travertinul antichizat poate fi impermeabilizat, acest lucru asigurând estetica și durabilitatea pardoselii. 

ADVERTISING

Folosește travertin antichizat pentru placarea scafelor

Dacă te-ai gândit că ar fi o idee bună să realizezi diferite scafe la nivelul pereților băii, înlocuind astfel mobilierul pentru depozitare și organizare, atunci ar trebui să știi că travertinul este un material perfect pentru placarea acestora. 

De asemenea, poți utiliza travertin antichizat pentru a acoperi zona glafului ferestrei, obținând astfel un aspect unitar al camerei. Travertinul poate fi așezat și peste materialele izolante, astfel că te vei putea bucura de rezistență și de confort. 

Folosește travertin antichizat pentru placarea căzii

Cada poate fi amenajată în același mod ca întreaga baie, iar travertinul antichizat te poate ajuta în acest sens. Plachează cada pe exterior cu plăci de travertin antichizat, având grijă la dimensionarea acoperirii, astfel încât să nu existe rosturi de lucru la nivelul pardoselii. 

Folosește travertin antichizat pentru blat 

Blatul de baie poate fi înfrumusețat cu ajutorul travertinului antichizat. În acest fel, te vei bucura de un blat foarte rezistent, care va putea susține elementele de utilare ale băii. Vei putea așeza pe blat un organizator pentru prosoape, săpunul sau orice alt produs de îngrijire, fără grija rezistenței sau a durabilității. 

Baia ta poate arăta excepțional cu ajutorul travertinului antichizat. Această piatră naturală aduce un plus de estetică și un caracter unic la nivelul amenajarii. Din acest motiv, travertinul antichizat este o opțiune perfectă pentru a-ți transforma în totalitate baia.