Cum face economie Nicuşor Dan: Avem un bebeluş şi medicul a recomandat mai frig în casă. La PMB, funcţionarii se spală cu apă rece

Cum face economie Nicuşor Dan: Avem un bebeluş şi medicul a recomandat mai frig în casă. La PMB, funcţionarii se spală cu apă rece

„Avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă”, a spus primarul general al Capitalei, întrebat dacă va reduce consumul de gaz și energie electrică în această iarnă.

„Trebuie să o întrebaţi pe soţie, că eu nu prea stau pe acasă. (…) După cum ştiţi, avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux”, a explicat Nicușor Dan.

Chestionat cu privire la reducerea consumului la Primăria Capitalei, el a susţinut că acest lucru s-a întâmplat deja.

ADVERTISING

„Aici am redus foarte mult ceea ce înseamnă aerul condiţionat, am redus semnificativ iluminatul pe timpul nopţii şi, de asemenea, funcţionarii din Primărie de 10 zile nu mai au apă caldă să se spele, se spală cu apă rece.

La iarnă, pentru că avem centrală proprie, se vor spăla cu apă caldă şi, mai ales, se vor încălzi cu centrala proprie a Primăriei.

În ceea ce priveşte iluminatul public, am depus la Administraţia Fondului pentru Mediu un proiect de 25 de milioane de lei pentru înlocuirea becurilor actuale cu LED-uri, care sunt mult mai eficiente energetic, iar pentru sesiunea viitoare avem un proiect care se va duce undeva la 50 de milioane de lei. Cele două proiecte împreună merg cumva spre 30% din iluminatul nostru public”, a încheiat Nicușor Dan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇