Comitetul de coordonare a vaccinării: Lăsăm în urmă un an în care am pierdut aproape 43.000 de români din cauza COVID-19

Comitetul de coordonare a vaccinării: Lăsăm în urmă un an în care am pierdut aproape 43.000 de români din cauza COVID-19

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, vineri seară, un mesaj de final de an, în care face un scurt bilanţ al activităţilor din 2021.

”A fost un an cu multe provocări şi vrem să vă mulţumim tuturor celor care aţi fost şi sunteţi alături de noi. Lăsăm în urmă un an în care am pierdut mult prea mult, aproape 43 de mii de români, din cauza COVID-19. În 31 decembrie 2020 am înregistrat 15.757 de decese din cauza COVID-19 şi am încheiat anul cu 58.752 de decese. Mulţumită personalului medical şi vaccinurilor împotriva COVID-19, zeci de mii de români au fost salvaţi. Da. Mulţumită celor din prima linie şi celor care şi-au făcut datoria în centrele de vaccinare. Din păcate, pe cei mai vulnerabili nu i-am putut proteja mai mult. Sperăm să o putem face în noul an”, a transmis, vineri seară, CNCAV.  

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că pentru instituţiile implicate în campania de vaccinare a fost un efort considerabil, cu multe provocări şi cel puţin la fel de multe satisfacţii.  

”Ar fi fost cu mult mai bine dacă am fi putut ajunge la un procent mult mai mare de români vaccinaţi împotriva COVID-19 şi cu o protecţie în plus faţă de virusul care ne-a schimbat vieţile în ultimii doi ani. Au fost peste 16.000 de misiuni de transport la nivel naţional, de la centrele regionale de depozitare/centru naţional către DSP şi apoi către centrele de vaccinare”, au mai precizat oficialii CNCAV.  

ADVERTISING

Aceştia prezintă și cifrele misiunilor în care au fost implicați angajați ai MAI, MApN sau STS.

”Încheiem anul cu 7.942.201 de persoane vaccinate, din care 2.012.056 vaccinate cu doza de rapel (booster). Mulţumiri tuturor celor implicaţi direct în acest efort de maximă importanţă pentru sănătatea noastră şi viitorul nostru”, a mai transmis CNCAV.  

”Cele mai alese mulţumiri sunt pe dumneavoastră, cei care aţi fost de la început alături de noi, cei care aţi susţinut această campanie de sănătate publică şi care aţi ales să fiţi exemple pentru cei din comunităţile din care faceţi parte, au adăugat oficialii campaniei de vaccinare.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇