Clotilde Armand vrea să ia 2 străzi de la Primăria Generală, ca să le modernizeze. De ce n-o lasă consilierii locali

Clotilde Armand vrea să ia 2 străzi de la Primăria Generală, ca să le modernizeze. De ce n-o lasă consilierii locali

Consiliul Local al Sectorului 1 a respins, vineri, pe 29 octombrie, proiectul prin care Clotilde Armand voia să ceară de la Primăria Generală Bulevardul Ion Mihalache și Calea Griviței, pentru a le moderniza.

„Având în vedere proiectele de regenerare urbană asumate public ce se doresc a fi implementate la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București, în ceea ce privește îndeosebi zona Pieței Amzei, zona Gării de Nord și a Pieței Matache, este necesară asigurarea unor condiții optime desfășurării acestora, cât și crearea unor premizelor necesare dezvoltării unui cadru armonios al infrastructurii comunitare.

ADVERTISING

Astfel, ținând cont de faptul că arterele de circulație Calea Griviței și Bulevardul Ion Mihalache sunt 2 dintre arterele de referință ale Sectorului 1 al Municipiului București aflate în apropierea obiectivelor mai sus menționate, ce preiau mare parte din fluxul de trafic, ce asiguă mobilitatea de la sudul la nordul sectorului, este necesară preluarea acestor artere în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, până la finalizarea proiectelor de investiții, în vederea armonizării structurii acestora cu proiectele de regenerare urbană ce vor fi elaborate”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de Clotilde Armand și pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local a Sectorului 1 de vineri, 29 octombrie.

ADVERTISING

În aceași document se mai arată că, potrivit primăriei de sector, reabilitarea Căii Grivița este vitală și pentru că din acestă arteră se ajunge la instituții precum Facultatea de Aeronautică, Universitatea Națională de Arte sau liceul Hristo Botev.

În ceea ce privește Bulevardul Ion Mihalache, se impune o reconfigurare „în vederea creșterii vizibilității către obiectivele publice situate pe traseul acestei artere de circulație (instituții culturale, instituții de învățământ public, piețe agroalimentare publice”, se mai menționează în proiectul de hotărâre citat.

Cu 10 voturi pentru, 14 abțineri și nicio vot împotrivă, Consiliul Local al Sectorului 1 a respins acest proiect.

ADVERTISING

Nu este prima oară când Clotilde Armand vrea să preia aceste străzi în administrare, iar Consiliul Local se opune.

Spre exemplu, proiectul a figurat și pe ordinea de zi a ședințe de Consiliu Local de pe 3 august. Și nici atunci n-a trecut la vot.

Clotilde Armand a mai încercat să obțină girul Consiliului Local al Sectorului 1 și pentru a cere Consiliului General să i dea în administrare parcurile Herăstrău și Cișmigiu.

„Având în vedere starea deficitară în care se află aleile pietonale ce se pierd printre buruieni și gropi, spațiile verzi, mobilierul urban și locurile de joacă și a grupurilor sanitare ce sunt închise cu lacăt din cadrul Parcului Regele Mihai și Parcului Istoric Cișmigiu este necesară intervenția de urgență a autorității publice de la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București în vederea remedierii stării de fapt actuale și în vederea remedierii și sistematizării acestora”, se arată în proiectul de hotârâre pe care Armand l-a supus votului Consiliului Local.

Inițial, Clotilde Armand a susținut că Nicușor Dan și-a exprimat acordul de a transfera aceste parcuri în administrarea Sectorului 1. Ulterior, însă, primarul general a negat că așa ar sta lucrurile și a spus că nu-i dă parcurile lui Clotilde Armand.

Iar Consiliul Local al Sectorului 1 a respins proiectul de hotărâre care prevedea că Primăria Sectorului 1 poate cere administrarea celor 2 mari parcuri.

Cei mai mulți dintre consilierii locali care nu votează aceste proiecte susțin că deja i-au aprobat lui Clotilde Armand o mulțime de alte investiții, pe care aceasta nici măcar nu le-a început.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇