Clotilde Armand arată că nu s-a făcut nimic pentru salvarea Hotelului Triumf. Cine e de vină și când ar putea începe lucrările

Clotilde Armand arată că nu s-a făcut nimic pentru salvarea Hotelului Triumf. Cine e de vină și când ar putea începe lucrările

Clotilde Armand susține că, deși a promis că va proteja clădirea Hotelul Triumf , Regia Autonomă Administrația Patrimoniul Protocolului de Stat (RASPPS) nu a făcut nimic. Și nici nu se știe când va lua măsuri. Iar clădirea cu valoarea istorică pentru București continuă să se degradeze.

”Au trecut 6 luni de la incendiul care a distrus acoperișul Hotelului Triumf.

În luna ianuarie RAAPPS ne-a informat că s-a montat o membrană impermeabilă: 'RAPPS a luat măsuri de conservare, montând în interiorul podului o membrană impermeabilă care să preia funcţia acoperişului distrus în incendiu'.

ADVERTISING

Am vrut să vedem această membrană minune. Surpriză! Nu există. Am semnalat în ultimele 4 luni despre situația revoltătoare și despre cum monumentul acesta se degradează zilnic din cauza nepăsării conducerii RAAPPS. Nu s-a întâmplat nimic.

Astfel, solicităm prim-ministrului României să ia măsuri și să demită conducerea RAAPPS pentru că distruge cu bună știință un monument istoric. De asemenea, colegii mei vor depune o plângere pentru distrugere a unui monument istoric. Așa nu se mai poate”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primarul Sectorului 1 a postat și o filmare realizată din aer în care se poate vedea că la nivelul acoperișului nu s-a montat nicio membrană de protecție.

Au trecut 6 luni de la incendiul care a distrus acoperișul Hotelului Triumf. În luna ianuarie RAAPPS ne-a informat că...

Publicată de Clotilde Armand pe Duminică, 25 aprilie 2021

Nu e prima oară când Clotilde Armand critică modul în care RAPPS se ocupă de Hotel Triumf. Anterior, primarul a solicitat chiar ca ”întreaga conducere a RAPPS să fie zburată” din funcție pentru incompetență.

Cine și când ar putea repara acoperișul

Pe data de 28 ianuarie, RAPPS a lansat o licitație pentru a selecta o firmă care să repare acoperișul Hotelului Trimuf.

ADVERTISING

S-au înscris nu mai puțin de 10 firme. Și au fost aleși și căștigătorii. Între timp, însă, asocierea Băiculescu Construct SRL - Turvyk Investment Grup SRL - care s-a clasat pe locul 5 la selecția realizată de RAPPS - a contestat procedura și faptul că a fost declarată căștigătoare asocierea Bau KLincher Art - Safe Construct SRL - Maruani Com.

Momentan, licitația e suspendată.

Așa că e greu de spus cine și când va interveni pentru a repara Hotelul Triumf. Această clădire istorică a fost construită în 1937 de arhitectul care a realizat și Arcul de Trimuf.

Este o clădire importantă pentru București, care n-a fost corect îngrijită după 1989. Instituțiile statului au tot încercat să-i schimbe proprietarul. Dar n-au luat pentru a menține imobilul în stare bună.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇