Ciucu demontează miturile: Nicușor Dan nu este un „primar poet”

Ciucu demontează miturile: Nicușor Dan nu este un „primar poet”

Nicușor Dan nu este un „primar poet”, dar are o mare problemă de management și leadership, crede primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, care îi recomandă primarului general și să fie mai apropiat de PNL decât de Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban.

Pe de altă parte, Ciucu spune că „trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat de primar general”, la felul în care merge Bucureștiul.

Caracterizarea lui Nicușor Dan

“Primarul Capitalei nu este un primar poet. Este un primar bine intenţionat la nivel de principii şi ce vrea să facă nu prea ai ce să-i reproşezi, care are o mare problemă de management şi leadership.

ADVERTISING

Managementul înseamnă că trebuie să te ocupi de chestiuni cu prioritate, care stau să cadă pe tine, sunt foarte importante, iar leadership înseamnă să vii cu anumite viziuni care să fie comune în tot oraşul şi să-i încolonezi în spatele tău pe ceilalţi primari.

Dar nu e un primar poet. Omul ăsta dedică extrem de mult timp Primăriei generale şi asta pot să vă confirm, ştie în amănunt foarte multe lucruri, deci la un nivel de detalii în care aţi fi uimiţi să vedeţi pe dosare cât de bine stă, care nu-şi controlează propriul aparat, care nu are o echipă în spate să îi pună viziunea în aplicare şi care are probleme de productivitate.

ADVERTISING

Şi mai are o problemă, ia greu decizii. Dar la nivel uman şi principial, dacă Nicuşor Dan ar reuşi un pic mai mult să-şi facă ordine în propria primărie, mi se pare şi puţin târziu, că eu mi-am făcut ordinea în propria primărie în primele şase luni de mandat.....”, a declarat Ciprian Ciucu, la Digi24, citat de News.ro.

Întrebat dacă va candida în 2024 la funcția de primar general, Ciucu a stat puțin pe gânduri, după care a spus că trebuie să fii inconștient să vrei asta, când știi că urmează să cadă orașul pe noi.

“Eu sunt extrem de conştient ce se întâmplă în Primăria Generală pentru că am fost consilier general, acum sunt permanent, sunt preşedintele PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală. Trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general.

ADVERTISING

Dacă nu ştii ce e acolo şi nu ştii că urmează să cadă oraşul pe noi, da. Vrei să fii primar general, îţi pui această patalama în frunte că sunt primar general.

Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfârşit şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general.

Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte. Are nevoie de o dispensă să-şi reorganizeze funcţia publică, să fie puţin mai laxă, să poţi să faci reorganizări uşor, adică în condiţiile acestea eu aş fi foarte greu de convins să candidez la Primăria municipiului Bucureşti”, a spus Ciucu.  

Întrebat dacă sunt şanse ca PNL şi USR să îl susţină pe Nicuşor Dan pentru un nou mandat de primar, Ciucu a spus că nu își dă seama acum, dar i-a recomandat primarului general să fie mai apropiat de conducerea PNL Bucureşti decât de Forţa Dreptei.

„Continuă să îşi facă  cuiburi în diverse zone de influenţă în rândul primarului general. Deşi neagă de fiecare dată, am şi eu informaţii din Primăria Generală. Şi nu ar strică o relaţie mai apropiată şi de USR. În momentul de faţă, i-am spus şi lui Nicuşor Dan că proiectele de la Sectorul 6 pentru care am bani şi am proiectul, dar nu am dreptul de a le face, întârzie să apară pe ordinea de zi. Şi atunci începem să avem o problemă pentru că mă simt blocat. Ori pentru faptul că nu îl preocupă subiectul şi nu îi pasă, ori pentru faptul că poate simte o ameninţare care nu vine dinspre mine”, a declarat primarul Sectorului 6.   


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇