Cinci sfaturi utile pentru cei care călătoresc frecvent în interes de serviciu

Cinci sfaturi utile pentru cei care călătoresc frecvent în interes de serviciu

În anumite meserii, călătoriile de afaceri sunt inevitabile. Acestea pot fi uneori stresante și inconfortabile, dar există câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți gestionezi mai eficient deplasările în interes de serviciu. Mijlocul de transport contează foarte mult în acest sens, de aceea foarte multă lume optează pentru un zbor cu avionul care reprezintă o variantă rapidă și destul de comodă, indiferent că este vorba de o călătorie în țară sau din afara acesteia. Pentru a evita situațiile neplăcute și neprevăzute, ține cont de aceste sfaturi în următoarea ta călătorie de afaceri. 

ADVERTISING

Sfaturi de călătorie pentru deplasările de serviciu 

Chiar dacă nu este vorba de o vacanță în care mergi să te relaxezi, te poți ajuta de aceste trucuri pentru a-ți face călătoria cât mai ușoară: 

Confirmă întotdeauna toate rezervările înainte de plecare 

Acest lucru este valabil mai ales atunci când altcineva din firma se ocupă de rezervările tale. În cazul biletelor de avion, căuta online numărul de referință al zborului pentru a te asigura ca acesta a fost cumparat, nu doar rezervat. Procedează la fel pentru cazarea la hotel, biletele de tren sau pentru alte modalități de călătorie. Este mult mai ușor să rezolvi problemele înainte cu doua zile decât la fața locului. 

ADVERTISING

Închiriază o masină pentru a te deplasa mai ușor de la aeroport

Indiferent că zbori în țară sau în afara acesteia, închirierea unei mașini din aeroport este o modalitate simplă de te deplasa acolo unde dorești fără probleme. În Romania, există companii de încredere care oferă astfel de servicii în marile aeroporturi din țară. De exemplu, poți apela la inchirieri auto in Cluj pentru perioade scurte de timp sau lungi, în funcție de situație. RINO Rent-a-Car asigură predarea și preluarea mașinii chiar de la aeroportul “Avram Iancu” din Cluj, fără costuri suplimentare. 

ADVERTISING

Alege un zbor cu o escală mai mare de trei ore

Atunci când deplasarea presupune un traseu mai lung în afara țării, alege un zbor cu o scală de minim trei ore. Indiferent că tu stabilești itinerariul sau altcineva, acest lucru este foarte important deoarece este foarte posibil să nu reușești sa ajungi la timp pentru următoarea cursă. Așadar, verifică timpii de escala de pe biletul de avion și asigură-te ca nu vei pierde următorul zbor catre destinatie. 

Verifică cu atenție valabilitatea actelor de identitate

În cazul în care calatoresti frecvent, probabil ești obișnuit deja cu aceste lucruri. Dar cel mai bine este să fii precaut și să verifici data de expirare a pașaportului și a cărții de identitate cu mai mult timp înainte de a rezerva o călătorie internă sau internațională. 

Păstrează actele, banii și cardurile într-un loc sigur

Într-o călătorie de afaceri este esențial să fii organizat deoarece este posibil să iei cu tine, pe lângă lucrurile personale, și alte documente importante ale firmei. Caută o modalitate eficientă și inteligentă de a păstra toate aceste obiecte fără să stai cu grija lor. 

Așadar, călătoriile de afaceri sunt mai ușor de gestionat dacă ții cont de aceste sfaturi simple și eficiente. Indiferent că te deplasezi în interiorul țării sau în afara acesteia, te poți bucura de o experiență plăcută, mai ales dacă faci acest lucru frecvent.