Chiuveta de bucătărie-obiect ce transformă estetica unei astfel de încăperi

chiuvetabucatariecoperta

O chiuvetă de bucătărie este unul dintre cele mai importante elemente dintr-un spațiu de gătit. Poate că nu îl vezi încă așa, dar adesea chiuveta este punctul focal al încăperii și joacă un rol important în privința funcționalității și esteticii. Atunci când alegi o chiuvetă de bucătărie, trebuie să iei în considerare nevoile și preferințele tale.

Îți dorești o chiuveta bucatarie tradițională sau modernă? Ce stil de casă ai? TotulPentruInstalatii.ro îți oferă o selecție largă de chiuvete de bucătărie care se vor potrivi perfect cu orice stil de casă! Ești gata să descoperi varietatea de stiluri? Dacă rămâi în continuare alături de noi urmează să descoperi câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi înainte de alegerea unei chiuvete de bucătărie.

Ce caracteristici și funcționalități poate avea o chiuvetă de bucătărie?

1-3

Alegerea designului potrivit de chiuvetă pentru bucătărie este o decizie personală care va depinde de stilul și caracterul practic al bucătăriei tale. Materialele variază de la suprafețe solide, cum ar fi cuarțul sau marmura, până la suprafețe mai rezistente precum inoxul.

ADVERTISING

TotulPentruInstalatii.ro propune o gamă largă de chiuvete de bucătărie în cele mai populare finisaje care sunt disponibile, direct la ei pe site. Acestea includ diferite tipuri de material: satinate, lucioase și anti-zgârieturi, alături de cele din fontă emailată sau oțel inoxidabil pentru cei care caută mai multă rezistență.

Chiuveta de bucătărie. Caracteristici de material

Când vine vorba de selectarea chiuvetei potrivite pentru bucătăria ta există o mulțime de lucruri care ar trebui luate în considerare. Nu numai că ai nevoie de o chiuvetă suficient de mare și care să fie rezistentă în timp, dar trebuie să alegi și în funcție de materialul care funcționează cel mai bine cu alte corpuri din bucătăria ta.

Chiuveta de bucătărie din ceramică

2-2

Chiuvetele din ceramică sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc ca bucătăria lor să aibă un aer tradițional. Acestea vin în multe stiluri și modele diferite – de la stilul mai modern până la accentele clasice, care tind să fie înguste în loc să fie late, așa cum pot fi modelele franceze.

Chiuveta de bucătărie din ceramică este clasică și elegantă și poate fi un element de design în sine. Este, de asemenea, excelentă dacă ai oale sau tigăi de mari dimensiuni pe care trebuie să le cureți, deoarece bazinul este, în general, destul de adânc. În plus, pentru mai mult spațiu de lucru, poți opta pentru 2 cuve. Numarul de cuve ajută foarte mult în obținerea unui spațiu eficient de lucru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe de altă parte, o chiuvetă de bucătărie din ceramică într-o culoare deschisă va necesita o curățare frecventă. Suprafața albă arată petele mai mult decât alte materiale, așa că nu este recomandată ca soluție pe termen lung, cu excepția cazului în care sunt implementate proceduri speciale de îngrijire pentru a preveni apariția petelor greu de curățat.

Chiuvete de bucătărie din oțel inoxidabil

article-thumb

Poate unul dintre cele mai populare modele de cuvă este chiar cel al unei chiuvete de bucătărie din otel inoxidabil! Poate fi montat cu ușurință pe orice tip de blat și nu se compară ca rezistență cu niciun alt material. Cuva din inox este rezistentă și versatilă, iar aspectul său estetic este cu adevărat inedit.

Chiuvetele din oțel inoxidabil nu sunt doar elegante, ci durează zeci de ani. Ele vin în majoritatea stilurilor și se pot potrivi cu orice dulap sau amenajare datorită suprafeței lor argintii, elegante. Chiuvetele din oțel inoxidabil sunt cel mai durabil tip de material, așa că te poți bucura de noua ta chiuvetă de bucătărie fără griji. Nu se va ciobi sau crăpa, indiferent de cât de mult va fi abuzată de schimbările de temperatură.

ADVERTISING

Pe de altă parte, acest tip de chiuvetă de bucătărie se poate păta destul de ușor, așa că e bine să ai grijă la detergenții pe care îi folosești în gospodărie! Dacă vrei să te bucuri de noua ta chiuvetă de bucătărie din otel inoxidabil timp îndelungat și să arate ca nouă, fără pete de apă, după ce ai curățat-o cu detergent de vase sau cu un alt detergent dur, atunci șterge rapid petele de pe suprafața acesteia înainte de a se usca complet!

Chiuveta de bucătărie din granit

article-thumb-1

Pentru un aspect cu totul inedit, o chiuvetă de bucătărie din granit va face cu adevărat diferența de stil! Se va potrivi perfect cu un blat într-o nuanță deschisă și acest material chiar se întreține ușor, deci poate fi o opțiune cu adevărat câștigătoare dacă îți dorești o chiuvetă de bucătărie de lungă durată!

Există unele chiuvete de bucătărie moderne care folosesc un compozit de granit și rășină acrilică, de aceea sunt atât de durabile. Aceste produse pot fi într-adevăr puțin mai scumpe din cauza raportului ridicat dintre preț și calitate. Însă dacă ai nevoie de ceva de lungă durată pentru casa ta, atunci acest produs ar putea fi ceea ce se potrivește cel mai bine pentru tine.

Aceste chiuvete sunt perfecte pentru o bucătărie modernă. Sunt disponibile într-o varietate de stiluri și finisaje, ceea ce le face suficient de versatile pentru a se potrivi oricărei palete stilistice din ziua de azi! Compară chiar acum toate modelele disponibile pe TotulPentruInstalatii.ro!

Deși acest tip de chiuveta bucatarie este durabilă, are și ea limitările ei. De exemplu: dacă scapi sticlă pe suprafața acesteia, se va sparge ușor. De asemenea, nu funcționează bine cu materialele cu tendință naturală de patinare, cum ar fi cuprul, deoarece aceste suprafețe tind nu numai să dobândească o nuanță nedorită în timp, în urma reacțiilor chimice, dar să facă și întreținerea destul de dificilă.

Cum se montează o chiuvetă de bucătărie?

article-thumb-2

Când vine vorba de montaj, o chiuvetă de bucătărie poate fi integrată în spațiul tău de gătit în multiple feluri, iar acest aspect depinde în bună parte și de blatul de bucătărie, cât și de alte lucruri pe care le vom detalia în cele ce urmează.

Chiuvetele cu instalare în partea superioară sau încastrabile, sunt acel tip de chiuvetă de bucătărie care au o buză care se află deasupra și acoperă o zonă mică a blatului. Principiul de montaj este simplu și accesibil, dar trebuie să o supraveghezi în fiecare zi sau resturile vor intra în orice crăpătură unde se întâlnește blatul tău cu acest stil - ceea ce face curățenia mai anevoioasă decât alte tipuri de instalare!

De cealaltă parte, chiuveta bucatarie cu instalare sub blatul de lucru nu lasă nicio parte vizibilă între chiuvetă și blat, făcând curățarea simplă. Aspectul acestui tip de instalare este popular pentru stilul minimalist și este tipul de suport pe care îl vei găsi în multe bucătării moderne.

Chiuvetele sub suprafața blatului sunt puțin mai costisitoare de instalat, deoarece de regulă necesită o tăietură personalizată într-un blat sau suprafață solidă, totuși rezultatul final este un finisaj de ultimă generație.

Descoperă oferta TotulPentruInstalatii.ro și alege-ți chiar azi o chiuvetă bucătărie potrivită pentru tine!

Dacă ești în căutarea unei noi chiuvete de bucătărie, nu uita să verifici selecția de pe TotulPentruInstalatii.ro! Găsești o varietate de dimensiuni și stiluri din care poți alege chiuveta de bucătărie potrivită pentru tine și casa ta! În plus, prețurile sunt foarte bune, așa că poți cumpăra chiuvete de înaltă calitate fără a plăti sume mari.