Centrul pentru victimele violenţei domestice, inaugurat de Firea înainte de alegeri, nu poate fi deschis pentru că nu are autorizație

Centrul pentru victimele violenţei domestice, inaugurat de Firea înainte de alegeri, nu poate fi deschis pentru că nu are autorizație

Centrul pentru victimele violenței domestice Femina, inaugurat Gabriela Firea cu o săptămână înainte de alegerile locale, nu poate fi deschis pentru că nu are autorizație de funcționare, anunță organizația non-profit FILIA.

”Ne-am bucurat de deschiderea centrului de primire în regim de urgență pentru victimele violenței domestice Femina. Din păcate, deși inaugurat în septembrie, nu poate fi deschis pentru victime, neavând licență de funcționare”, scrie Centrul FILIA pe Facebook.

ADVERTISING

Organizația atrage atenția că ”violența împotriva femeilor nu este instrument electoral și cere politicienilor să abordeze problema violenței cu seriozitate.

”În contextul alegerilor parlamentare cerem politicienilor să abordeze problema violenței cu seriozitate și nu ca instrument electoral”, subliniază Centrul FILIA.

În 22 septembrie, Gabriela Firea, pe atunci primar în funcție al Capitalei, anunța pe Facebook că a deschis un nou centru destinat victimelor violentei domestice, situat în sectorul 5.

ADVERTISING

Firea a postat și un clip video, în care este filmată când aranjează cearșafurile pe paturi și verifică dacă este apă la chiuvete.

”Mă aflu la cel mai nou centru pentru victimele violenței domestice, femei și copii, deschis de Primăria Capitalei, prin DGASMB. Nu este primul centru de acest fel deschis în București. V-am arătat în martie, când pandemia abia izbucnise la noi și în multe familii au apărut probleme din cauza că mulți oameni au rămas fără serviciu, cum au reușit colegii mei de la Asistență Socială să amenajeze un alt centru dedicat victimelor violenței in familie, cu o capacitate de 100 de locuri. Vă invit să urmăriți ce facilități oferă locul unde sunt acum, unde toți cei care au probleme se vor simți în siguranță și vor putea face un pas către o viață nouă”, a scris Firea pe Facebook.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇