Aproape 8 milioane de lei s-ar duce pe salarii compensatorii ca să scăpăm doar de două dintre companiile din caracatiţa Firea

Aproape 8 milioane de lei s-ar duce pe salarii compensatorii ca să scăpăm doar de două dintre companiile din caracatiţa Firea

Întârzie desființarea celor două companii municipale care s-au ocupat de spațiile verzi din București, din 2018 încoace. În mod normal, urmau să fie dizolvate. Numai că salariiții se opun, în încercarea de a-și păstra locul de muncă sau de a primi salariile compensatorii la care le dau dreptul contractele colective de muncă.

Iată cum a ajuns fiecare dintre cele două companii într-o situație juridică complicată.

Compania Municipală de Parcuri și Grădini SA a fost înființată cu scopul de a îngriji marile parcuri din Capitală, cum ar fi Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului, Izvor, Floreasca etc.

În 2018, la propunerea Gabrielei Firea, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) - în care majoritatea era deținută de PSD și ALDE, la acel moment – i-a delegat companiei municipale serviciul public de amenajare și întreținere a parcurilor și grădinilor.

În consecință, din 2018 și până în toamna lui 2021, în loc să facă lucrările în parcuri în regie proprie, ALPAB i le-a comandat companiei municipale. Iar acesta a lucrat, dar la prețuri foarte mari, aprobate tot de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General.

ADVERTISING

Spre exemplu, în 2021, ALPAB a comunicat la solicitarea SpotMedia.ro că - în condițiile delegării de serviciu - e obligată să dea comandă pentru cosit iarba către compania municipală, chiar dacă aceasta cere 1 leu per metru, de circa 4 ori mai mult decât cel mai mic preț de pe piață, la acel moment.

Compania municipală Parcuri și Grădini SA a prosperat. În 2019, spre exemplu, a raportat la Finanțe un număr mediu de 356 de salariați, o cifră de afaceri de 23.264.912 lei și un profit de 506.674 de lei.

După ce a ajuns primar general, Nicușor Dan a anunțat că această companie municipală lucrează prost și la prețuri uriașe. Și că, tocmai de aceea, nu mai vrea să o folosească.

De nevoie, însă, pe termen scurt, ALPAB a apelat la companie, din cauză că parcurile erau năpădite de buruieni. Dar între Administrație și compania municipală au existat, în permanență, tensiuni. Comenzile s-au dat rar și în avalanșe, astfel încât n-au putut fi întotdeauna executate așa cum trebuie. Și asta s-a văzut în marile parcuri din Capitală, care au fost, în cele mai multe cazuri, neîngrijite.

Pe 1 septembrie, Consiliul General a decis, prin vot, să renunțe la delegarea de serviciu public către această companie municipală. În plus, a diminuat prețurile pe care aceasta le practică cu circa 25%.

ADVERTISING

Intenția Consiliului General a fost să mai apeleze la această companie pentru îngrijirea parcurilor doar pe termen scurt, până cel mai târziu la finele lui 2021. Apoi, să o desființeze și să păstreze utilajele de mic grădinărit, în valoare de circa 5 milioane de euro.

Lucrurile n-au mers, însă, așa cum și-au propus consilierii generali. Motivul: salariații – care au contract colectiv de muncă în vigoare – încearcă să blocheze desființarea companiei, prin intermediul unui proces înregistrat la Tribunalul București.

Potrivit directorului general Ciprian Bârsan, compania municipală are acum aproape 200 de angajați, care – dacă vor fi concediați – au dreptul să primească salarii compensatorii.

În cazul unor concedieri individuale (adică în cazul în care numărul salariaților care pleacă într-o tranșă de concedieri reprezintă sub 10% din totalul angajaților), compania trebuie să-i plătească fiecărui disponibilizat câte 4 salarii medii calculate la nivel de societate.

Potrivit informațiilor furnizate de directorul Ciprian Bârsan, ar fi vorba despre o cheltuială de circa 16.400 lei de salariat disponibilizat (cu tot cu plata taxelor la stat). Deci pentru concedierea individuală a tuturor salariaților ar fi nevoie de circa 3,2 milioane de lei.

ADVERTISING

Problema este că pentru concedierile individuale e nevoie de timp. Iar compania nici nu are 3,2 milioane de lei să achite salariile comensatorii și nici timp și surse de venit din care să câștige acești bani.

Disponibilizarea colectivă, mai rapidă, ar fi și mai scumpă. Pentru a da afară mai mult de 10% din salariați, compania municipală ar trebui să le dea celor daţi afară 6 salarii medii, ceea ce ar costa-o cam 5 milioane de lei.

Directorul CM Parcuri și Grădini SA, Ciprian Bârsan, a precizat pentru SpotMedia.ro că – din banii pe care îi mai are de primit de la ALPAB și de la câțiva clienți privați – ar mai putea achita salariile curente (care înseamnă în jur de 1 milion de lei lunar - n.red.) pentru o lună sau două.

Dar în niciun caz compania nu are bani să achite salariile compensatorii, nici pentru disponibilizările individuale, nici pentru cele colective.

„Am văzut că ALPAB a lansat în Sicap o procedură prin intermediul căreia vrea să selecteze societăți pentru lucrări. Noi am consultat vreo 15 case de avocatură, ca să înțelegem: avem voie să mai luăm lucrări sau nu avem voie? Avocații s-au împărțit în tabere.

Unii spun că putem lua lucrări, pentru că - prin acțiunea în instanță a salariaților - procesul de dizolvare a companiei s-a suspendat. Alți avocați susțin că, de vreme ce nu avem o decizie judecătorească să ne spună că dizolvarea s-a suspendat, nu putem lua lucrări.

Pe de altă parte, nici nu știu dacă ne putem înscrie la o procedură pentru cumpărarea de servicii pentru 2 ani. Procesul de dizolvare a companiei municipale ar putea să dureze 2 ani, dar s-ar putea încheia și mai repede. Urmează să discutăm și cu acționarii”, a mai precizat Ciprian Bîrsan pentru SpotMedia.ro.

În Sicap s-a publicat, într-adevăr, pe 27 ianuarie, o licitație prin care ALPAB caută firme care - contra unei sume de 88.316.569 de lei - să îngrijească marile parcuri din Capitală. Parcurile au fost împărțite pe loturi și există un minim de angajați și utilaje pentru firmele care vor să se ocupe de fiecare grup de parcuri.

În teorie, CM Parcuri și Grădini SA are suficienți angajați ca să aibă grijă de oricare dintre parcuri. Întrebarea este: dacă s-ar înscrie la licitație și ar câștiga, ce s-ar schimba? Cu ce ar fi diferită contractrarea companiei municipale pe această cale, față de calea directă, practicată până acum și pe care majoritatea USR-PNL a susținut că nu și-o dorește?

Ciprian Bârsan susține că o problemă o reprezintă și faptul că ALPAB caută firme cu care să lucreze pentru o perioadă de 2 ani. Iar dizolvarea și lichidarea CM Parcuri și Grădini SA ar putea dura 2 ani, dar ar putea, la fel de bine, să se încheie mai repede.

Iar în această situație ALPAB n-ar avea de ce să semneze contract cu compania municipală.

Compania de Înteținerea Arborilor și a Spațiului Verde SA are bani de salarii compensatorii

Această companie a primit, în 2021, comenzi de la ALPAB pentru a îngrijiri spații verzi de care nu se ocupa CM Parcuri și Grădini SA.

Spre exemplu, CM Întreținerea Arboilor s-a ocupat de Parcul Unirii și de spațiile verzi de pe Bulevardul Magheru. În acest an, compania n-a mai primit nicio comandă de la ALPAB. Și nici nu va mai primi vreodată vreuna, susține directorul general al companiei, Casandra Cozma.

„Având în vedere Hotărârea Consiliului General al Municipiului București cu privire la dizolvarea CMIASVB SA, precum și Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor care i-a urmat, chiar și în situația în care ALPAB ar transmite companiei noi comenzi, acestea nu ar putea fi acceptate și nici onorate de către companie.

(...) odată cu pronunțarea dizolvării de către forul de conducere al CMIASVB SA (Hotărâre AGA nr.
110/07.10.2021), compania nu mai poate întreprinde noi operațiuni conform obiectului de activitate.

Astfel, activitatea operațională a CMIASVB SA a fost sistată ulterior datei de 31.12.2021, când a expirat
ultima comandă asumată de către companie”, a precizat Casandra Cozma.

Aceasta a mai spus că societatea mai are 88 de angajați, dintre care 85 au contractul de muncă activ. Ca și cei de la CM Parcui și Grădini SA, salariații Companiei municipale de Întreținerea Arborilor au contract colectiv de muncă, încheiat chiar la începutul anului 2021 (când primar era deja Nicușor Dan - n.red.).

Acest contract colectiv de muncă prevede acordarea a 6 salarii compensatorii. Potrivit Casandrei Cozma, cheltuiala companiei cu achitarea tuturor acestor salarii compensatorii s-ar ridica la 2,7 milioane de lei.

Spre deosebire de CM Parcuri și Grădini SA, însă, CM Întreținerea Arborilor are acești bani. Așa că a și început procedura concedierii colective a salariaților.

„La nivelul CMIASVB SA a fost deja demarată procedura concedierii colective.

În cadrul acestei proceduri, vor fi disponibilizați toți angajații companiei, cu excepția unui număr minimal de salariați, care, prin atribuțiile lor, sunt esențiali procesului de dizolvare și de lichidare.

Numărul acestor angajați, precum și atribuțiile acestora, au fost discutate și decise împreună cu lichidatorul desemnat în vederea îndeplinirii formalităților de lichidare”, a precizat directorul CM Întreținerea Arborilor SA, Casandra Cozma.

Și aici salariații au încercat să blocheze în instanță procedurile de desființare a companiei. Tribunalul București a înregistrat acțiunea, dar încă nu i-a fixat un termen.

În acest caz, conducerea companiei are șanse mari să finalizeze disponibilizările colective și să continue dizolvarea și lichidarea. Cât anume va dura finalizarea acestor proceduri e greu de spus la acest moment.

SpotMedia.ro va reveni, în zilele următoare, cu informații despre situația în care se află alte companii municipale pe care Nicușor Dan a promis că le va lichida.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇