Caz șocant la Sângeorz-Băi: Primarul și-a filmat fiica dezbrăcată, în genunchi, în timp ce o punea să spună că nu-l va mai face de râs. Protecția Copilului și Poliția s-au sesizat

Caz șocant la Sângeorz-Băi: Primarul și-a filmat fiica dezbrăcată, în genunchi, în timp ce o punea să spună că nu-l va mai face de râs. Protecția Copilului și Poliția s-au sesizat

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) intervine în cazul primarului din Sângeorz-Băi care şi-a filmat fiica în timp ce o pedepsea, ţinând-o dezbrăcată, în genunchi şi cere sesizarea organelor de cercetare penală.

De asemenea, Autoritatea cere presei să nu promoveze aceste imagini. Şi Poliţia s-a autosesizat în acest caz.

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi a filmat momentul în care îşi umileşte fiica, pe care a pus-o să se dezbrace şi să stea în genunchi şi cu mâinile ridicate deasupra capului, fetiţa fiind obligată să repete că va fi cuminte şi că nu îşi va mai face părinţii de râs.

ADVERTISING

”ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistriţa Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenţei elementelor constitutive ale unei infracţiuni. ANDPDCA a solicitat verificarea situaţiei minorei în familie şi a nevoilor de sprijin şi asistenţă”, anunţă instituţia, urmare a apariţiei în mass-media a unor imagini, care aduc atingere integrităţii fizice şi psihice a unui minor din Sângeorz-Băi.

Autoritatea face apel către mass-media cu privire la faptul că imaginile degradante şi umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, ”accentuând componenta traumatică a acestui eveniment şi stigmatizarea copilului”.

ADVERTISING

”Pe cale de consecinţă nu încurajăm promovarea şi distribuirea acestor imagini”, transmite ANDPDCA.

ANDPDCA precizează că va monitoriza îndeaproape evoluţia situaţiei în acest caz şi colaborează direct cu DGASPC Bistriţa Năsăud pentru apărarea drepturilor copilului.

Și Poliția intervine. Primarul PNL dă vina pe PSD: Cine cruţă nuiaua îşi urăşte fiul

Gazeta de Bistriţa a relatat că Poliţia s-a autosesizat în acest caz.

„Conducerea I.P.J. BN a dispus efectuarea de verificări cu privire la imaginile apărute în spaţiul public”, a declarat pentru Gazeta de Bistriţa, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Crina Sîrb.

ADVERTISING

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, Ogâgău (suspendat din PNL) a transmis un comunicat referitor la ceea ce el a numit prejudiciul de imagine adus fetiţei sale Traiana de către PSD în plină campanie electorală.

”Viaţa personală este viaţă personală şi nu poate fi folosită în campanie cu atât mai mult copiii! De fapt ce să ne mai mire, aţi dat foc la biserici ca să câştigaţi alegeri!”, afirmă Traian Ogâgău.

De asemenea, el a postat un mesaj video pe Facebook în care susţine că, „cine cruţă nuiaua îşi urăşte fiul”.

„Îi iubim când ne fac bucurii dar şi când mai greşesc, însă NIMENI, dar NIMENI nu se poate băga în viaţa nimănui să ne spună cum să îi creştem, cum să îi educăm sau cum să îi mustrăm atunci când greşesc”, a spus pe Facebook Traian Ogâgău.

https://www.facebook.com/traian.ogagau.9/posts/2772195966434413?xts[0]=68.ARCeeQv7ZmjttJsFtINLCQ_zN54dQuEMOpTfQuqWuJx6fW1W8mXbFet0whnyFoT6KRmHsGbZy_i5LxAZBO1Zd3OxCv1-O0RA-HF5kHiqPzTbyuUsRJAakQ_Gsbknw3blzHScWV2kX_Ba3NMui6PXs9SjZueokMLHBOGWgZs5FVqfBNGFRt5LhaoOIp3DgdWwVPLJonO1F0RECYIoddrtHEr2JNcKBiDicov-87kUV9n9FBloVDyJbXulUon2g6kmyeezNrZuMpeuz-Pk08UTKySd_L0UQP-yynej4z4vDVBqeAOBXeJ4VtxrN_4pnEwbYPHKyXKY8d3wCfoXz7PM0im6qEMmwfHFDj8v&tn=-R

PNL reacționează. Ogâgău e candidat independent: S-a suspendat din PNL din cauza unor condamnări

Reprezentanţii PNL Bistriţa-Năsăud au transmis joi că se delimitează de comportamentul lui Ogâgău.

"Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal.

Ne delimităm categoric de acest tip de comportament şi condamnăm ferm orice act de violenţă împotriva copiilor, indiferent de agresor. Orice gest reprobabil la adresa minorilor trebuie cercetat şi pedepsit. Partidul Naţional Liberal nu va accepta niciodată să fie asociat cu violenţa de orice tip, cu atât mai puţin cu cea îndreptată împotriva minorilor, în familie sau în afara ei.

Suntem partidul care susţine înăsprirea pedepselor împotriva agresorilor şi împotriva actelor de violenţă verbală şi fizică", se arată în comunicatul semnat de liderul PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc.

Traian Ogâgău a câştigat primul său mandat de primar al oraşului Sângeorz-Băi în 2016, ca reprezentant al PNL.

La alegerile locale din acest an, Ogâgău candidează ca independent, după ce a fost nevoit să se suspende din PNL din cauza condamnărilor primite în două dosare penale, dar liberalii nu au nominalizat un alt candidat pentru Primăria oraşului Sângeorz-Băi.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇