Care este cel mai sigur oraș din lume. Cinci orașe din România se află în top 100

Care este cel mai sigur oraș din lume. Cinci orașe din România se află în top 100

Cinci orașe din România au fost incluse în top 100 cele mai sigure orașe din lume. Este vorba despre Cluj Napoca, Timișoara, Brașov, București și Iași.

Cel mai bine clasat este Cluj Napoca, aflându-se pe locul 22. Timișoara este pe locul 32, Brașov pe 54, București pe 67 și Iași pe 84.

Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, este considerat pentru al șaselea an la rând cel mai sigur oraș din lume, scrie Ranking Royals.

Este un oraș în care cei mai mulți locuitori sunt din alte țări, astfel că jafurile, răpirile și furturile sunt rare. Străinii nu comit infracțiuni pentru că se tem că ar putea fi deportați.

ADVERTISING

Pe locul doi se află Doha. Dacă îți dorești să scapi de aglomerație, acesta este orașul perfect. Doha a ieșit pe locul doi în topul celor mai sigure orașe din toată lumea pentru al treilea an la rând.

Orașul Ajman din Emiratele Arabe Unite se clasează pe locul trei. Poliția de aici a implementat multe proiecte pentru sporirea siguranței și programe de reducere a infracționalității. Iar oamenii nu se tem se meargă noaptea pe stradă, sau că vor fi jefuiți. Ajman are o rată a infracționalității mult mai scăzută decât media celorlalte orașe din Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISING

Pe locul patru se află Taipei, capitala Taiwanului, care are cel mai mic scor al infracționalității dintre toate orașele de pe listă. Sistemul de transport public funcționează bine și este sigur, iar aici sunt cei mai amabili oameni pe care îi veți întâlni vreodată.

Locul 5 este ocupat de Sharjah, tot din Emiratele Arabe Unite. Este un oraș sigur, dar și ieftin. Este protejat de foarte mulți polițiști și firme de securitate, iar camerele de supraveghere sunt montate peste tot.

Top 10 este completat de: Dubai, Quebec, Berna, San Sebastian și Munchen.

ADVERTISING

Pentru determinarea gradului de siguranță al orașelor au fost luați în considerare următorii factori:

  • Nivelul infracționalității;
  • Cât de sigur este să te plimbi prin oraș ziua și noaptea;
  • Care este riscul să fii jefuit sau să îți fie furată mașina;
  • Care este riscul să fii agresat fizic de persoane străine;
  • Care este riscul să fii insultat sau deranjat de cineva pe stradă;
  • Care este riscul să fii atacat din cauza culorii pielii, a originii etnice, a genului sau a religiei;
  • Câtă lume consumă sau vinde droguri

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇