Brusc se rezolvă problemele la parcarea „muzeu” de la Decebal. Firma de construcții a Primăriei Sectorului 3 susține că se fac teste chiar în această săptămână

Brusc se rezolvă problemele la parcarea „muzeu” de la Decebal. Firma de construcții a Primăriei Sectorului 3 susține că se fac teste chiar în această săptămână

După ce SpotMedia.ro a relatat chiar azi că Sectorul 3 a transformat în „muzeu” parcarea subterană de la Decebal pe care a cheltuit peste 25 de milioane de euro, conducerea firmei care s-a ocupat de construcție a reacționat.

Mai exact, Algorithm Residential S3 SRL ne-a transmis că a remediat deja problemele instalației de stingere a incendiilor care nu permiteau deschiderea parcării. Și că își va testa soluția chiar în această săptămână.

SpotMedia.ro a publicat, în cursul zilei de 16 noiembrie, un articol în care a prezentat pe larg situația parcării subterane de pe Bulevardul Decebal.

ADVERTISING

Parcarea de la Decebal, construită de Negoiță cu 25 milioane de euro, s-a transformat în „muzeu”

Construită de societatea Algorithm Residential S3 SRL (pe care o deține Sectorul 3), parcarea cu 717 locuri, dispuse pe două etaje subterane, a costat 125.304.661 de lei (adică în jur de 25.314.000 de euro).

Cu alte cuvinte, pentru realizarea fiecărui loc de parcare, primăria de sector a cheltuit nu mai puțin de 35.305 euro.

Și, cu toate că a fost finalizată încă din luna martie, parcarea a rămas închisă, din cauza unor probleme semnalate de ISU la instalația de stingere a incendiilor.

ADVERTISING

Iar primarul Robert Negoiță susține că de vină pentru că nu s-a deschis încă parcarea ar fi ISU (care s-a răzgândit cu privire la soluția pentru stingerea incendiilor), dar și noua conducere a Algorithm Residential S3 SRL, care nu caută soluții pentru rezolvarea problemelor.

Negoiță e nemulțumit, în special, de președintele Consiliului de Administrație al Algorithm Residențial S3 SRL, Cătălin Nițu (PNL), pe care îl acuză că nu vine la serviciu și împotriva căruia a depus și o plângere penală.

Nițu susține că Negoiță îl calomniază.

ADVERTISING

Și a transmis pentru SpotMedia.ro problemele parcării sunt în curs de rezolvare, pentru că s-au ales soluții tehnice potrivite.

„Întârzierile de la obiectivul «Parcare Decebal» sunt cauzate de apariția unor probleme identificate în urma testelor privind sistemul de desfumare.

Pentru a respecta scenariul de securitate la incendiu și a nu compromite obținerea autorizației ISU de funcționare, s-au stabilit împreună cu proiectanții și dirigintele de șantier următoarele:

  • modificarea tabloului de sprinklere (dispozitive de stingere - n.red.) astfel încât pornirea celor două pompe să nu se realizeze simultan
  • crearea unui gol adițional cu aria echivalentă a radiatorului în peretele rampei de acces
  • suplimentarea cablului care alimentează grupul de hidranți, cu un cablu nou, în lungime de aproximativ 500 metri liniari, echiparea cablului cu echipamente tehnice de gabarit corespunzător, pentru a putea realiza legăturile acestuia (...)”, a transmis Cătălin Nițu pentru SpotMedia.ro.

Potrivit președintelui CA al Algorithm Residențial, „până la sfârșitul săptămânii, se vor realiza testele privind scenariul ISU”. Iar, în situația în care totul merge bine, s-ar putea programa recepția lucrărilor.

Iar Primăria Sectorului 3 ar avea măcar un orizont de timp pentru deschiderea parcării.

Potrivit lui Cătălin Nițu, toate aceste operațiuni de remediere au durat mai mult și din cauza regulilor de achiziție, care prevăd că toate contractele trebuie aprobate de Consiliul de Administrație al firmei primăriei de sector și apoi trimise la Cabinetul lui Negoiță.

Vom urmări evoluția lucrărilor și vă vom ține la curent cu perspectivele inaugurării parcării subterane cu 717 locuri de pe Bd. Decebal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇