Banii de pensii au fost virați integral. Șeful Poștei asigură pensionarii că le aduce pensia până la Paște

Banii de pensii au fost virați integral. Șeful Poștei asigură pensionarii că le aduce pensia până la Paște

Ministerul Muncii anunţă, luni, că banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română. S-au făcut trei tranşe de plăţi, încă de săptămâna trecută, astfel:

  • tranşa I, reprezentând 50% din suma totală, joi, 25 aprilie;
  • tranşele II şi III au fost transferate vineri, 26 aprilie.

”Întreaga sumă necesară pentru a asigura plata pensiilor românilor înainte de Paşte este deja la Poşta Română. Le mulţumim pe această cale partenerilor noştri de la Compania Naţională Poşta Română, pentru faptul că s-au mobilizat astfel încât banii să ajungă înainte de sărbători la beneficiari”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

ADVERTISING

Guvernul a decis, joi, că pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale, iar Casa Naţională de Pensii Publice va vira banii până în 30 aprilie către Poşta Română şi bănci.

Valoarea totală a pensiilor se ridică la 9,33 miliarde de lei.

Şeful Poştei Române, Valentin Ştefan, reacţionează după ce mulţi pensionari au susţinut că au informaţii de la poştaşi că nu îşi vor primi pensiile înainte de Paşte.

"Să știți că este o lună specială și pentru Poșta Română. Și graficul de distribuire de pensii este atipic, comparativ cu alte luni. Ăsta este și motivul pentru care este foarte greu să anticipăm fix ziua în care vom distribui pensiile", a declarat şeful Poştei, Valentin Ştefan, la Antena3.

ADVERTISING

Acesta însă e convins că nimeni nu va face Paştele fără bani. 

"Avem suficiente resurse și vom distribui pensiile înainte de Paște".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇