Azilul de bătrâni - cum te poate ajuta un astfel de centru?

Azilul de bătrâni - cum te poate ajuta un astfel de centru?

Cazarea într-un azil de bătrâni poate reprezenta soluția ideală pentru vârstnicii care nu mai reușesc să mențină un stil de viață activ și sănătos în propria locuință, dar și pentru cei care suferă de una dintre afecțiunile specifice bătrâneții și au nevoie de asistență specială. Află din articolul nostru care sunt avantajele unui astfel de centru.

Cum te ajută cazarea într-un azil de bătrâni?

Affinity Life Care este unul dintre cele mai cunoscute cămine de bătrâni din București, iar serviciile oferite în cele patru locații acoperă atât nevoile fizice ale vârstnicilor, cât și pe cele mentale și sociale. Iată câteva modalități prin care cazarea într-un asemenea centru poate îmbunătăți calitatea vieții unui vârstnic:

ADVERTISING
  1. Supravegherea constantă a stării de sănătate

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care căminele de bătrâni private le oferă este faptul că sănătatea rezidenților va fi monitorizată în mod constant, zilnic, astfel încât orice scădere sau creștere bruscă a valorilor normale să poată fi investigată în timp util. Totodată, vârstnicii vor fi supravegheați în ceea ce privește urmarea tratamentului prescris de medicul specialist, iar dieta lor va fi de asemenea ținută sub control pentru ca organismul să poată funcționa la un nivel optim.

ADVERTISING

În cazul în care vârstnicul este deja diagnosticat cu o boală gravă, într-un azil de bătrâni acesta va fi ajutat să își mențină simptomele sub control atât prin intermediul tratamentului și terapiilor alternative, după caz, cât și prin comportamentul empatic și plin de înțelegere al personalului.  

  1. Diminuarea factorilor de stres

Foarte mulți vârstnici ajung să se simtă copleșiți de sarcinile casnice precum spălatul vaselor, al rufelor, schimbarea lenjeriilor de pat sau pregătirea meselor zilnice. Într-un azil de bătrâni care oferă condiții de cazare premium, astfel de sarcini vor fi preluate de o echipă de profesioniști. Prin urmare, factorii de stres vor fi diminuați datorită faptului că vârstnicii se vor putea concentra asupra hobby-urilor și activităților recreative, fără să mai fie nevoiți să depună vreun efort fizic. 

ADVERTISING
  1. Integrarea într-o comunitate cu oameni similari

Alienarea socială este unul dintre factorii de bază care pot conduce către instalarea stărilor depresive sau anxioase. La rândul lor, astfel de afecțiuni pot conduce chiar la demență sau schizofrenie. Este important ca vârstnicii să nu trăiască în izolare, ci să facă parte din cel puțin o comunitate de oameni cu interese similare, alături de care să se destindă zilnic. 

Într-un azil de bătrâni vor exista numeroase activități recreative de grup, astfel încât seniorii să poată lega noi prietenii și să se simtă înțeleși. Elementul social este esențial pentru ca noul lor loc de trai să fie cu adevărat benefic din punct de vedere psihic. Așadar, dacă părinții sau bunicii tăi trăiesc mai degrabă în izolare și pierd încet, încet contactul cu exteriorul, cazarea într-un azil de bătrâni ar putea fi soluția potrivită pentru ei din acest punct de vedere. 

Dacă un senior drag din familia ta trece printr-o perioadă de recuperare fizică sau nu mai reușește să se descurce singur în propria locuință, oferă-i argumentele de mai sus atunci când vine vorba despre avantajele unui azil de bătrâni!