Asigurările Euroins expiră astăzi. Ce riscă șoferii care nu încheie o nouă poliță

Asigurările Euroins expiră astăzi. Ce riscă șoferii care nu încheie o nouă poliță

Azi este ultima zi în care asigurările RCA încheiate la Euroins sunt valabile. Șoferii care nu încheie o nouă poliță vor fi amendați.

Amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei și există și riscul reținerii certificatului de înmatriculare sau a plăcuțelor de înmatriculare.

După data de 7 decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a polițelor de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu excepția celor încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanții) creditorii de asigurare se pot adresa Fondului de Garantare cu o cerere de plată de restituire primă, pentru a solicita restituirea diferenței de primă pentru perioada rămasă neacoperită, se arată într-un comunicat.

ADVERTISING

În cazul polițelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sensul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei polițe de asigurare.

Cererile de plată de restituire primă-Anexa 9, pot fi formulate online, pe portalul dedicat: https://portal.fgaromania.ro, situație în care se va primi în mod automat numărul de înregistrare al cererii.

Instrumentarea dosarelor de daună 

FGA precizează că va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la petenți ai Societății Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 7 decembrie 2023, inclusiv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cererile de deschidere dosare daune se pot transmite prin intermediul uneia dintre opțiunile puse la dispoziție:

Online: https://www.fgaromania.ro/formular-daune

Adresa Postală: Strada Vasile Lascăr nr.31, CP: 020492, sector 2, București


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇