ANPC a închis Festivalul Mucenicilor din Parcul Tineretului. În ce condiții se ținea mâncarea

ANPC a închis Festivalul Mucenicilor din Parcul Tineretului. În ce condiții se ținea mâncarea
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Bucureşti au decis să suspende evenimentul „Tradiţii româneşti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, din Parcul Tineretului, şi au amendat organizatorul cu 2.000 de lei.

Acţiunea de control a avut loc în urma unei solicitării a Poliţiei Locale Sector 4.

Amenda-ANPC-Parc-Tineretului-4

Evenimentul „Tradiţii româneşti legate de sărbătoarea Mucenicilor„, organizat în Parcul Tineretului din Capitală, viza prezentarea obiceiurilor din Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Bucovina.

Amenda-ANPC-parc-tineretului-3

Pentru neregulile constatate, operatorul economic S.C. Autentic Tehnology @ Events SRL, organizatorul evenimentului, a fost sancţionat cu amenda de 2.000 lei, precum şi cu dispunerea măsurii complementare de suspendare a activităţii, respectiv oprirea temporară a întregului eveniment.

amenda-ANPC-parc-Tineretului-

De asemenea, au fost verificaţi şapte participanţi la eveniment (operatori economici), care au fost sancţionaţi pentru deficienţele înregistrate cu oprirea definitivă de la comercializare a circa 200 de kg de produse alimentare, în valoare de 12.500 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor.

Amenda-ANPC-parc-tineretului-2

Printre neregulile constatate mai sunt menţionate:

ADVERTISING
  • lipsa documentelor necesare funcţionării;
  • nerespectarea condiţiilor de păstrare stabilite de producător
Amenda-ANPC-parc-tineretului-5
  • lipsa verificării metrologice a cântarului utilizat;

  • lipsa unei surse de apa potabilă;
  • păstrarea preparatelor culinare pentru comercializare în recipiente depreciate, uzate, cu acumulări de rugină;
  • lipsa registrului unic de control;
  • folosirea unor spaţii frigorifice cu acumulări de impurităţi şi depuneri de rugină;
  • comercializarea de produse fără elemente de identificare şi caracterizare;
  • utilizarea unor ustensile depreciate; depozitarea materiilor prime şi ambalajelor direct pe paviment;
  • expunerea preparatelor culinare la comercializare fără existenţa elementelor de protecţie şi siguranţă alimentară.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇