Alocaţiile copiilor cresc cu 20% de la 1 februarie. Raluca Turcan explică de ce nu s-au majorat efectiv din ianuarie

Alocaţiile copiilor cresc cu 20% de la 1 februarie. Raluca Turcan explică de ce nu s-au majorat efectiv din ianuarie

De la 1 februarie părinţii vor primi alocaţiile copiilor majorate cu 20%, a anunțat miercuri seara ministrul Muncii, Raluca Turcan.

În ceea ce privește a doua majorare, care ar trebui să aibă loc în vara acestui an, ministrul a declarat că… mai rămâne de văzut.

"Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20 la sută. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20 la sută", a afirmat Turcan, miercuri seară, la TVR, potrivit News.ro.  

ADVERTISING

Ministrul Muncii a adăugat că nu este aprobat încă bugetul, iar când acesta va fi gata va putea face precizări cu privire la a doua majorare a alocaţiilor copiilor.

UPDATE: Ministrul Muncii a venit joi cu noi explicații, afirmând că majorarea alocațiilor a avut loc la 1 ianuarie, iar aplicarea intră în vigoare la 1 februarie.

”Am văzut o declarație de a mea răstălmăcită în spațiul public, și anume când intră alocațiile majorate. După cum bine cunoașteți, alocațiile au fost majorate de la 1 ianuarie cu 20%, dar ele intră în plată de la 1 februarie, pentru că așa se plătesc alocațiile. Deci de la 1 februarie intră majorările făcute la 1 ianuarie”, a spus Raluca Turcan.

ADVERTISING

Cât vor primi copiii

Ministrul Muncii anunțase la finalul anului trecut că alocațiile vor fi majorate de la 1 ianuarie, conform calendarului stabilit.

Alocațiile pentru copii vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis”, a scris pe Facebook Raluca Turcan la sfârșitul lunii decembrie.

Ea a precizat că cei cu vârste între 2 și 18 ani vor primi 214 lei lunar, iar copiii până în 2 ani și cei cu handicap până la 18 ani - 427 de lei lunar.

Copiii cu vârste între 2 și 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar. Pentru copiii până în 2 ani și copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocației va fi de 427 de lei lunar”, a subliniat ministrul Muncii luna trecută.

❗️Alocațiile pentru copii vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis....

Posted by Raluca Turcan on Wednesday, December 30, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇