Alertă MAE: E grevă generală în Franța și tot transportul va fi dat peste cap

Alertă MAE: E grevă generală în Franța și tot transportul va fi dat peste cap

În Franţa, marţi şi miercuri (7-8 martie) se anunţă o grevă generală, aşa că MAE a lansat o atenționare de călătorie, pentru că sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

Şi şoferii fac grevă, aşa că şi transportul public urban ar putea fi perturbat, iar unele trasee se pot sschimba din cauza demonstrațiilor planificate în orașe.

Tuturor celor care au de umblat prin Franţa MAE le recomandă să consulte site-urile rețelei de transport pentru prognoze ale orarului curselor, precum și site-ul RATP, pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

ADVERTISING

Sindicatele aeroporturilor din Paris, Charles-de-Gaulle și Orly au anunțat că se vor alătura apelului la grevă, ca și controlorii aerieni și personalul Air France, ceea ce va crea perturbări importante ale orarului curselor aeriene. Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale anulări sau întârzieri ale zborurilor prin SMS.

Pot exista perturbări ale circulației feriboturilor către Marea Britanie și insula Corsica.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris:

ADVERTISING
  • +33147052966
  • +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție şi telefoane de permanență de la consulatele din:

  • Paris: +33680713729
  • ​Marsilia: +33610027164,
  • ​Lyon: +33643627736
  • Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇