Vrei să vizitezi Franța? Iată ce regiuni nu trebuie să lipsească din itinerariu

Vrei să vizitezi Franța? Iată ce regiuni nu trebuie să lipsească din itinerariu

Dacă te-ai gândit să-ți planifici o vacanță în Europa și ai ales ca țară de destinație Franța, fii sigur că ai făcut alegerea potrivită! O țară bogată în istorie și tradiții, cunoscută pentru orașele vibrante, muzeele celebre și gastronomia renumită în întreaga lume, Franța atrage în fiecare an numeroși vizitatori tocmai prin diversitatea de care dispune.

Fie că ești în căutare de agitație și adrenalină, îți place viața de noapte a orașelor mari sau preferi, mai degrabă, zone liniștite și pitorești, regiunea francofonă este locul unde viața rustică se îmbină cu cea urbană și îți oferă o experiență inedită, de care îți vei aduce aminte cu drag. Franța nu se rezumă doar la Paris. În afară de capitala țării, există numeroase alte orașe care trebuie descoperite pentru a înțelege pe deplin valorile acestei țări. 

ADVERTISING

Descoperă în continuare trei regiuni din Franța pe care trebuie să le vizitezi în următoarea ta excursie

1.            Alsacia – este o regiune învecinată cu Germania, cunoscută pentru arhitectura medievală a castelelor din orașe, precum Colmar sau Strasbourg, și sate liniștite și încărcate de tradiție, ca Eguisheim, care a fost desemnat cel mai frumos sat din Franța în anul 2013. Nu uita să încerci vinul celebru al acestei regiuni și să deguști choucroute, o specialitate gastronomică locală.

ADVERTISING

2.            Bretania – este o regiune încărcată de istorie, în ale cărei orașe se poate auzi încă vorbită limba bretonă. Nu trebuie să ratezi castelele medievale de la Josselin sau pe cel de la Fougeres, pentru a avea o viziune mai clară asupra arhitecturii renascentiste. De asemenea, plajele din Bretania sunt locurile ideale atunci când vine vorba de sporturi acvatice, printre care surfing, scufundări sau plimbări cu barca. În ceea ce privește gastronomia, numeroși turiști sunt atrași de produse locale precum brânzeturile de Bretania, vinul sau cidrul Lambig.

ADVERTISING

3.            Provence – situată în partea de sud a țării, regiunea este renumită pentru câmpurile de lavandă, clima caldă și orașele vechi. Printre aceste orașe cu încărcătură istorică merită menționat Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța. Este o zonă culturală de mare interes, iar mulți turiști, printre care și cei români, sunt atrași de această zonă mediteraneană cu străzi înguste și clădiri medievale. Pe site-ul Tabitatour.ro găsiți numeroase modalități de transport de persoane Franța – România, lucru care va simplifica mult procesul de planificare al unei vacanțe.

Franța rămâne una dintre cele mai populare țări atunci când vine vorba de alegerea destinației pentru vacanță, iar cultura, istoria și arhitectura zonei nu ezită să uimească ochii privitorilor. Chiar dacă alegi să vizitezi o regiune populară sau una mai puțin cunoscută, cel mai important este să te distrezi.