Adrian Câciu anunță că persoanele care au pensii de peste 4.000 de lei vor plăti contribuţii la sistemul de sănătate

Adrian Câciu anunță că persoanele care au pensii de peste 4.000 de lei vor plăti contribuţii la sistemul de sănătate

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, a declarat, vineri, că persoanele care primesc pensii de peste 4.000 de lei vor plăti, începând cu 2022, contribuţiile la sistemul de sănătate, el explicând că, în contextul în care 80% dintre români câştigă sub 4.000 de lei, ceilalți pot să plătească aceste contribuţii.

Referitor la introducerea contribuţiei pentru asigurările de sănătate pentru pensiile care depăşesc 4.000 de lei, doar pentru ceea ce depăşeşte acest nivel, ministrul a spus că ”este vorba şi de acele pensii despre care, în mediul public, se discută în mediul public, cu caracter special, sau pensii de serviciu”. 

ADVERTISING

”Am spus-o întotdeauna, cred că România nu este într-o situaţia fericită din perspectiva finanţării sistemului de sănătate şi, în contextul în care 80% dintre români câştigă sub 4.000 de lei, cred că ceilalţi ar putea să îşi plătească contribuţia la sănătate pentru a beneficia, binenţeles şi de servicii de sănătate, la nivelul la care se plăteşte”, a spus ministrul. 

Adrian Câciu a mai arătat că, ”în marje nominale, după creşterea aplicată prin punctul de pensie, discutând ce afectează sistemul public de pensie sumele sunt de nivelul 39, 40, 50 de lei, din creştere şi nu din ce primea omul până acum”. 

ADVERTISING

Tot în ședința de guvern de azi s-au adoptat ajutoarele sociale pentru pensionarii cu pensii sub 1600 de lei.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 17 decembrie

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 17 decembrie#AdrianCaciu #CatalinPredoiu #MariusBudai #DanVilceanu #DanCarbunaru #SedintaDeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 17 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇