Acum vă puteți deschide online un cont în Spațiul Privat Virtual. Prezența la ghișeu nu mai e necesară

Acum vă puteți deschide online un cont în Spațiul Privat Virtual. Prezența la ghișeu nu mai e necesară

Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că a implementat o aplicație prin care contribuabilii își pot deschide un cont în Spațiul Privat Virtual prin identificare video pe Internet.

Aplicația se aplică doar persoanelor fizice și este operațională din 11 august, anunță ANAF într-un comunicat.

Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze prin intermediul aplicației ce este disponibilă pe site-ul www.anaf.ro.

Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

ADVERTISING

În cazul exercitării de către persoana fizică a opţiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF transmite persoanei fizice o informare, pe e-mail, care cuprinde:

  • instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula;
  • comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare;
  • comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV;
  • reguli de conduită.
ADVERTISING

În timpul sesiunii de identificare vizuală online funcţionarul public poate formula întrebări cu privire la informaţii ce trebuie să conţină elemente cunoscute de ANAF şi persoana fizică.

În situaţia în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge.

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇