A început, în sfârșit, stârpirea țânțarilor din București. Dar ce ne facem cu căpușele și cu șobolanii?

A început, în sfârșit, stârpirea țânțarilor din București. Dar ce ne facem cu căpușele și cu șobolanii?

Cu mare întârziere, Compania Municipală Eco Igienizare SA a început, în cursul serii de luni, 7 iunie, să aplice tratamente împotria țânțarilor, în București.

Potrivit informațiilor furnizate de compania municipală la solicitarea SpotMedia.ro, mai întâi se va stropi pentru stârpirea țânțarilor.

Iar primele tratamente s-au aplicat deja - dinspre marginea orașului spre centru - în zone ca Pipera, Cățelu, Prelungirea Ghencea etc.

S-a tropit pe spațiile verzi de pe margini de șosea și pe spații verzi dintre blocuri. E o operațiune care va continua în această seară, în cazul în care nu plouă.

ADVERTISING

Iar joi - tot dacă nu plouă - se va stopi pentru stârpirea țânțarilor din parcuri.

Nicușor Dan a distribuit, pe pagina sa de Facebook, un scurt material video în care se pot vedea mașini ale Eco Igienizare cum părăsesc sediul companiei și ies pe teren, ca să aplice tratamente împotriva țânțarilor.

Ieri seară au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală. Tratamentele împotriva țânțarilor și...

Publicată de Nicușor Dan pe Marţi, 8 iunie 2021

În zilele următoare ar putea începe și deratizarea, potrivit CM Eco Igienizare SA.

Până la acest moment, n-am identificat în Sicap proceduri de achiziție de substanțe pentru stârpirea țânțarilor, a căpușelor, a larvelor și a șobolanilor. Cu ce substanțe lucrează, în aceste condiții, compania municipală?

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit informațiilor SpotMedia.ro, Eco Igienizare mai are stocuri de substanțe. În plus – dacă mai primește bani de la Primăria Generală și mai achită din datoriile către principalul său furnizor – ar mai putea primi unele cantități de substanțe și în baza unui contract semnat mai demult.

Reamintim că, la finele anului trecut, fosta conducere a CM Eco Igienizare informa Primăria Generală că a cumpărat de la o societate numită Agrovet SA substanțe pentru dezifecție, dezinsecție şi de deratizare în valoare de 563.000 de lei, pe care nu le-a mai putut plăti.

ADVERTISING

Ulterior, în contul acelei datorii, un executor judecătoresc a cerut sechestrarea flotei de mașini a companiei municipale. Dar până la urmă acel sechestru nu s-a mai instituit.

Din informațiile SpotMedia.ro, la Primăria Generală are loc astăzi o întâlnire la care iau parte reprezentați ai echipei lui Nicușor Dan și ai Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), la care ar urma să se stabilescă în ce ritm se va tunde iarba din parcuri.

E important pentru că, abia după ce iarba va fi tunsă, Eco Igienizare va putea stropi și pentru stârpirea căpușelor.

SpotMedia.ro va urmări cum merg aceste operațiuni. Și vă vom ține la curent.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇