A demisionat directorul combinatului siderugic din Galați, acuzat că i-a dat mită fostului ministru al Mediului. În schimb, Costel Alexe rămâne la conducerea CJ Iași

A demisionat directorul combinatului siderugic din Galați, acuzat că i-a dat mită fostului ministru al Mediului. În schimb, Costel Alexe rămâne la conducerea CJ Iași

Directorul Combinatului Siderurgic Liberty Galați, Bogdan Grecu, a demisionat de la conducerea companiei, după ce a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru că i-ar fi dat mită 22 de tone de tabla liberalului Costel Alexe (la acea vreme ministru al Mediului).

Potrivit CV-ului său public, Bogdan Grecu era din 2018 director al combinatului siderurgic de la Galați, deținut mai demult de Arcelor Mittal și cumpărat apoi de grupului Liberty.

Totodată, Grecu era director și al unor societăți siderurgice de la Skopje (din Macedonia de Nord) care au aparținut Arcelor Mittal și au fost ulterior cumpărate de grupul Liberty.

CV-Bogdan-Grecu

La solicitarea SpotMedia.ro, reprezentații Liberty Galați au precizat că nu pot nici să confirme, nici să infirme faptul că Bogdan Grecu nu mai este la conducerea companiei, deoarece Liberty a ales să nu comunice deloc pe acest subiect, momentan.

ADVERTISING

Numele și fotografia lui Bogdan Grecu nu mai figurează, însă, în secțiunea dedicată structurii de management a Liberty Galați.

Pe prima poziție în această structură figurează acum directorul financiar al Liberty Galați, Aida Crăița Nechifor.

Iar pentru Liberty Skopje managing director este Corina Chiriac.

prin-screen-management-Liberty-Galati

Cotidianul gălățean Viața Liberă anunță că - deși nu a comunicat nimic public - Liberty Galați i-a informat pe salariați, printr-o notă internă, că Bogdan Grecu a renunțat la funcțiile sale de conducere.

Reamintim că DNA l-a pus sub acuzare pe Bogdan Grecu pentru că ar fi dispus ca 22 de tone de tablă să fie livrate, în cursul primăverii și verii trecute – în baza unui fals contract de sponsorizare – către o societate deținută de soția liberalului Costel Alexe (care la acel moment era ministru al Mediului).

ADVERTISING

Valoarea produselor din tablă era de 103.000 de lei.

Iar în schimbul respectivelor produse liberalul Costel Alexe ar fi promis – susțin procurorii DNA – alocarea cu titlu gratuit a unor certificate de carbon (un soi de taxă de poluare pe care o plătesc unitățile a căror activitate are impact negativ major asupra mediului – n.red.).

Potrivit DNA, Costel Alexe ar fi promis și să fie indulgent cu privire la modul în care Liberty Galați manageriază ”măsurile luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură).

Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 de depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE” se arată în comunicatul DNA.

ADVERTISING

Până la acest moment, Costel Alexe – care între timp a devenit președintele Consiliului Județului Iași - a dezmințit acuzațiile și susține că a luat act ”cu surprindere de ele”.

”Am încredere în actul de justiţie şi îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii. Nu voi face nicio referire publică la această situaţie în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzaţiile care îmi sunt aduse şi voi oferi toată cooperarea şi transparenţa mea în faţa organelor judiciare”, a precizat Costel Alexe, după ce a aflat că a fost pus sub acuzare de DNA.

Alexe nu și-a anunțat intenția de a demisiona de la șefia CJ Iași din cauză că este pus sub acuzare pentru luare de mită, iar asta ar putea reduce credibilitatea instituției pe care o conduce.

În plus, liderul PNL Ludovic Orban a declarat că partidul nu îi poate cere lui Alexe să demisioneze.

Iohannis, despre Costel Alexe: Penalii nu au ce căuta în funcții publice


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇