Iohannis, despre Costel Alexe: Penalii nu au ce căuta în funcții publice

Iohannis, despre Costel Alexe: Penalii nu au ce căuta în funcții publice

Președintele Klaus Iohannis susține că fostul ministru Costel Alexe, care este cercetat de DNA, ar trebui să se retragă singur din toate funcțiile pe care le ocupă sau PNL să-i retragă sprijinul politic.

”Această discuție trebuia să aibă loc demult și să fie mult mai scurtă. Penalii nu au ce căuta în funcții publice. Dacă dl Alexe va fi cercetat penal atunci cu siguranță eu m-aș aștepta cel puțin să se autosuspende din funcțiile pe care le deține.

PNL se poate, teoretic, să retragă sprijinul politic, dar e o decizie de partid în care nu m-aș amesteca”, a spus Iohannis, întrebat dacă ar trebui să demisioneze Costel Alexe din funcția de șef al CJ Iași și PNL să-i retragă sprijinul politic.

ADVERTISING

Ludovic Orban este de altă părere.

Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, care este urmărit penal într-un dosar instrumentat de DNA, îşi poate continua mandatul la şefia CJ, întrucât nu există nicio prevedere legală care să prevadă contrariul.

„Încă nu am luat (o decizie – n.red.), aştept să vedem exact care este situaţia, ce calitate are domnul Alexe, şi în funcţie de asta vom lua deciziile statutare”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, într-o emisiune la B1 TV, întrebat fiind dacă s-a luat vreo decizie politică după ce Costel Alexe a devenit subiectul unei anchete a procurorilor anticorupţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.

ADVERTISING

Primele declarații ale președintelui Iohannis pe 2021:

Posted by spotmedia.ro on Tuesday, January 12, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇