A crescut plafonul pensiei până la care se acordă compensare cu 90% la medicamente

A crescut plafonul pensiei până la care se acordă compensare cu 90% la medicamente

Plafonului pensiei până la care se acordă medicamente compensate cu 90% a crescut de la 1.830 la 2.020 lei, peste 2,3 milioane de persoane urmând să beneficieze de această măsură.

„Prin Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri de protecţie socială, aprobată astăzi de Guvern, plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% din preţul de referinţă creşte începând cu luna septembrie de la 1.830 la 2.020 lei”, a informat luni, CNAS, într-un comunicat.

Majorarea plafonului s-a decis având în vedere că multe pensii s-au majorat, în urma recalculării, și depășeau vechiul plafon de compensare a medicamentelor.

ADVERTISING

De compensarea cu 90% a medicamentelor vor beneficia peste 2,3 milioane de persoane, care au pensii sub 2.020 lei, mai informează CNAS.

Ca şi până acum, în stabilirea dreptului la compensarea cu 90% a medicamentelor nu se iau în calcul eventualele alte venituri realizate de beneficiari, în afara celor din pensii şi din indemnizaţiile sociale pentru pensionari.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul adoptă o măsură complementară recalculării pensiilor, pentru a asigura echitate pensionarilor care primesc tichete sociale, medicamente compensate şi ajutoare pentru încălzire.

ADVERTISING

Astfel, și limita de venituri în cazul tichetelor sociale pentru alimente creşte de la 2.000 la 2.210 lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇