Mai mulți copii aflați în tabără la Sinaia au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară UPDATE

Mai mulți copii aflați în tabără la Sinaia au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

8 copii aflați în excursie la Sinaia au ajuns, marți după-amiază, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

UPDATE ISU Prahova a anunţat că încă un elev, al nouălea, a început să prezinte simptomele toxiinfecţiei alimentare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova intervine, marţi, în oraşul Sinaia, pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de persoane care acuză stare de rău şi prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară - greţuri, vărsături, ameţeli.

Potrivit Primăriei Sinaia, este vorba despre copii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani şi un adult.

ADVERTISING

Primăria a precizat că elevii "sunt în tabără, cazaţi la Casa Elevilor din Sinaia", după ce iniţial administraţia locală a informat că aceştia sunt cazaţi la Vila Acvila din cartierul Cumpătu.

"Au mâncat dimineaţa La Gigel (în Piaţa oraşului) şi au plecat să viziteze Casa Enescu. Starea de rău s-a declanşat în faţa Vilei Acvila", a transmis Primăria Sinaia.

"În urma evaluării medicale, victimele vor fi transportate la CPU Sinaia, pentru investigaţii suplimentare", a precizat ISU Prahova.

Primăria Sinaia anunţă că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Prahova verificarea unităţii de tip fast-food unde au mâncat adolescenţii care marţi au ajuns la spital. Conform sursei citate, tinerii şi însoţitorul lor fac parte dintr-un grup de 19 persoane cazate într-o tabără.

ADVERTISING

”Am cerut evaluarea întregului grup de către personalul medical al taberei”, a declarat administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait.

La nivelul Spitalului Orăşenesc Sinaia a fost declanşat Planul alb de intervenţie, aplicabil în caz de pacienţi multipli, a precizat acesta. Trei medici au fost chemaţi de acasă, iar medicul pediatru aflat în spital a mers în Camera de primiri urgenţe, pentru a evalua pacienţii minori, a precizat sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇