62% din părinți sunt epuizați: 3 moduri prin care pot controla oboseala

62% din părinți sunt epuizați: 3 moduri prin care pot controla oboseala

Deși burnout e un termen asociat de obicei cu stresul acumulat în cariera profesională, creșterea copiilor contribuie, de asemenea, la acumularea oboselii. Mulți părinți se simt extenuați, dar există câteva soluții pentru a controla oboseala.

„Meseria de părinte” este din ce în ce mai dificilă în prezent. 62% din părinți se simt epuizați de responsabilitățile pe care le au, potrivit unui nou sondaj realizat de Ohio State University Wexner Medical Center.

Oboseala îi poate determina pe mulți să se izoleze, întrucât nu mai simt că au energia de a stabili și de a menține relații sociale în afara familiei. Doi din trei părinți spun că experiența creșterii copiilor îi face uneori sau frecvent să se simtă singuri, arată sondajul citat de CNBC.

ADVERTISING

"Când rămânem fără energie, ne retragem", explică Mercedes Samudio, fondatoarea companiei Shame-Proof Parenting, care oferă sprijin de sănătate mintală părinților din Statele Unite.

Specialiștii recomandă trei moduri prin care părinții pot aborda oboseala.

Folosește un sistem de sprijin

Când te confrunți cu o problemă, e mai ușor să-i faci față dacă ai alături pe cineva de încredere. Să vorbești cu un apropiat sau cu cineva din familie despre senzația de epuizare sau singurătate te ajută să te simți sprijinit.

ADVERTISING

Sam Carr, care analizează de mai mulți ani singurătatea la University of Bath, spune că mulți oameni suferă mai mult fiindcă încearcă să ignore sentimentul de solitudine. "Există posibilitatea de conectare în singurătate. Oferă potențialul de a avea compasiune unul pentru celălalt, pentru ca noi să îmbrățișăm vulnerabilitatea celuilalt", a spus el.

Stabilește-ți așteptări realiste

Asigură-te că sarcinile la care te înhami se potrivesc cu nivelul tău de energie. Un mod de a pune acest lucru în practică este să-ți notezi obiectivele și să le reevaluezi săptămânal, ca să-ți dai seama dacă le bifezi sau dacă acestea trebuie ajustate.

ADVERTISING

Nu te ajută să te agăți de niște ținte prea ambițioase, nerealiste, care în cele din urmă te vor copleși și te vor afunda în epuizare.

Oferă-ți câteva clipe de liniște

E important să-ți formezi un mic ritual zilnic care să te ajute să te încarci cu energie. Aliza Pressman, autoarea cărții "Cele 5 principii ale parentingului: Ghidul de bază pentru creșterea unor oameni buni" a explicat pentru CNBC că micile pauze de meditație ajută la reglarea emoțiilor.

Ideal ar fi să-ți rezervi 20 de minute pe zi de meditație, de stat puțin în liniște și de a lăsa stresul și oboseala să se estompeze. Cei mai mulți părinți nu fac asta, ci trec de la o treabă la alta, într-un iureș care parcă nu se mai termină, pentru a încheia ziua sfârșiți și a doua zi o iau de la capăt.

Aceste pauze te pot ajuta să reduci senzația de epuizare și să fii un părinte mai activ. Iar copiii au numai de câștigat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇