3 fraze recomandate de psiholog pe care părinții ar trebui să le spună când copiii au crize de furie

3 fraze recomandate de psiholog pe care părinții ar trebui să le spună când copiii au crize de furie

Furia este o emoție complicată și poate fi greu de suportat să-ți vezi copilul confruntându-se cu ea. Un psiholog care lucrează cu copii explică de ce le spune părinților că furia nu-i întotdeauna un lucru rău.

Emoțiile sunt simpli mesageri, iar furia e un mesaj valoros, pentru că ne permite să ne dăm seama când suntem tratați necorespunzător. Toți avem nevoie de puțin ajutor să ne exprimăm furia uneori.

Caitlin Slavens, psiholog specializat în parenting și postpartum, a explicat pentru CNBC care sunt cele trei fraze pe care părinții ar trebui să le spună copiilor lor când aceștia sunt supărați.

ADVERTISING

"Văd că ești supărat acum și nu înțeleg de ce"

Creierul unei persoane adulte poate înțelege că furia este câteodată un inconvenient minor. Dar copiii pot percepe furia ca pe ceva imens, copleșitor și nedrept. Ei trebuie să știe că sunt auziți și înțeleși.

Când simt că părinții le sunt aproape și caută să-i înțeleagă și să le fie aproape, copiii se simt mai confortabil să-și regleze emoțiile.

ADVERTISING

"Contează cum te simți și o să te ajut să treci peste asta"

Trebuie să-ți convingi copilul că ești de partea lui și că îl vei ajuta să facă față oricăror emoții și situații neplăcute.

De asemenea, este important să-i oferi niște moduri de a-și exprima supărarea. Sunt copii cărora le trece supărarea dacă fac mișcare, de exemplu, dansând sau alergând, iar alții trec peste asta când desenează.

"Cât de mare este supărarea ta acum?"

Această abordare implică externalizarea emoției și este preferată de experta americană când le-o prezintă părinților. Copiii, în special cei mai sensibili sau cei mai răsfățați, nu vor să accepte de multe ori că au un sentiment care e percept ca fiind negativ.

ADVERTISING

Cu toate acestea, când sunt ajutați să se detașeze și să observe ceea ce simt, sunt mai stăpâni pe ei și reușesc să minimalizeze sentimentul neplăcut.

Copiii nu pot învăța cum să-și controleze furia dacă nu ne văd pe noi, adulții, cum facem asta, spune Caitlin Slavens. "Noi suntem perfecți? Nu. Dar dacă le arătăm asta și rămânem calmi în tot haosul lor, putem să le formăm o cale pe care ei să o urmeze când vor fi adulți", explică ea.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇