5 beneficii ale hranei umede pentru câini

5 beneficii ale hranei umede pentru câini

Când vine vorba de cea mai bună hrană pentru câini, nu există o anumită categorie care să ocupe această poziție. Fie că alegi să îi oferi prietenului tău blănos hrană uscată, umedă sau apelezi la hrănirea mixtă, este mult mai important sortimentul oferit și cantitatea consumată zilnic.

Multe persoane sunt de părere că hrana umedă este o alegere mai nesănătoasă în comparație cu cea uscată. Însă, așa cum am menționat deja, ambele sunt considerate opțiuni potrivite. Află care sunt beneficiile hranei umede și de ce merită să o incluzi în dieta câinelui tău.

ADVERTISING

1. Asigură o bună hidratare

Textura specială a acestui tip de hrană înseamnă că ea conține o cantitate mai mare de apă. Așadar, poate contribui la o mai bună hidratare a câinelui. Mulți patrupezi nu consumă suficientă apă, motiv pentru care hrana umedă le va aduce numeroase beneficii. Hidratarea este esențială pentru un organism sănătos și pentru o funcționare optimă a rinichilor și a tractului urinar.

2. Se mestecă ușor

Hrana umedă este mult mai moale comparativ cu cea uscată și poate fi mestecată fără probleme. Acesta poate fi un avantaj pentru puii de câini, care încă nu au o dentiție complet dezvoltată și le poate fi dificil să mestece buletele dure care compun hrana uscată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Același lucru este valabil și în cazul câinilor seniori. Odată cu înaintarea în vârstă, dinții lor au de suferit și nu mai pot mesteca la fel de ușor. Din această cauză, mulți dintre ei încep să se hrănească din ce în ce mai puțin. Hrana umedă, în schimb, este mult mai simplu de consumat și poate ajuta câinii seniori să păstreze o nutriție sănătoasă.

3. Stimulează apetitul

Hrana umedă are un miros mult mai puternic și un gust mai bogat în comparație cu varianta uscată. Acest lucru o face mult mai apetisantă și mai iubită de către animale. De fapt, ea poate fi utilizată în cazul câinilor care au probleme cu apetitul și care refuză mâncarea.

ADVERTISING

Din nou, ea este extraordinar de utilă în cazul câinilor seniori. În afara problemelor cu dantura, aceștia încep și să își piardă din simțul mirosului, motiv pentru care alimentația lor poate avea de suferit. Însă, aroma și parfumul acestui tip de hrană este mult mai puternic și poate contribui la stimularea apetitului.

4. Susține dezvoltarea sănătoasă

Ingredientul de bază al hranei umede este carnea. Acest lucru înseamnă că este extrem de bogată în proteine, un nutrient care nu ar trebui să lipsească din alimentația unui câine. Nu doar că reprezintă o bună sursă de energie, proteinele ajută la o dezvoltare sănătoasă.

5. Este potrivită pentru orice vârstă

Luând în considerare beneficiile prezentate mai sus, putem afirma că hrana umedă este potrivită indiferent de vârstă. Aceasta poate fi mestecată cu ușurință atât de pui, cât și de câinii seniori, ajută la dezvoltarea lor și este apetisantă pentru orice animal. 

Atenție, însă. Va trebui să optezi pentru o formulă potrivită etapei de dezvoltare a animalului tău. Verifică bine etichetele și alege hrană umedă pentru câine adult, junior sau senior.

Hrana umedă reprezintă o alegere sănătoasă pe care o poți include în dieta zilnică a câinelui tău. Alege rețete delicioase, cu numeroase ingrediente, și răsfață-ți patrupedul cu produse de calitate, de la branduri de încredere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇