30 de ani +10 : De patru decenii, Secția ATI și Blocul Operator de la Maternitatea Polizu nu au fost reabilitate. Începem

30 de ani +10 : De patru decenii, Secția ATI și Blocul Operator de la Maternitatea Polizu nu au fost reabilitate. Începem

Avea 25 de ani când medicii i-au dat vestea: cancer ovarian. Au trecut de atunci doi ani și e bine, se poate întoarce la visul de a deveni mamă și de a fi alături de copilul ei. Medicii care au operat-o în cadrul Maternității Polizu o monitorizează atent și știe că are alături o echipă pe care se poate baza. Tot aici și-a născut Gabriela gemenii, la doar 35 de săptămâni de sarcină și după o hemoragie în care ar fi putut să-și piardă viața. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință și au reușit să-i salveze pe toți trei. Blocul Operator și sectia ATI ale Maternității Polizu nu au mai fost renovate de aproape 40 de ani. Cu 10 ani mai mult decât are România democratică.

ADVERTISING

Maternitatea Polizu din cadrul Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” (INSMC)  este unitate de referință în domeniul sănătății mamei și copilului. Aici vin să fie tratate sau să nască femei din toată țara, sunt tratate gravide cu diverse afecțiuni materno-fetale, cazuri ce necesită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață sau femei cu patologii ginecologice diverse.

Doar în  Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ajung anual aproximativ 8.000 de paciente pentru intervenții chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut până la patologii din sfera oncologică.

ADVERTISING

Cele mai multe paciente care ajung în secția de ATI și Bloc Operator suferă interventii chirurgicale, de la cele mai putin complexe care necesită spitalizare de o zi până la interventii chirurgicale complicate, inclusiv cele pt cancere genitale și mamare.

Organizația Salvați Copiii România va începe un proiect complex de reabilitare a Secției de Terapie Intensivă și a Blocului Operator:

•             Recompartimentarea și modernizarea spațiilor

ADVERTISING

•             Modificarea circuitelor

•             Schimbarea rețelei de distribuție a fluidelor și a gazelor medicale

•             Realizarea sistemului de siguranță la patul pacientului

•             Refacerea sistemului de ventilație

•             Achiziționarea de echipamente vitale moderne.

CUM TE POTI IMPLICA

Persoanele fizice și companiile au la dispoziție infrastructura de donații: 

- SMS lunar 2 euro 8844 cod SALVEZ

- PayPal https://bit.ly/3yBNZHn

- Cont bancar - RO45RNCB0071011434790144 - deschis la BCR, Sucursala Plevnei, titular cont: Salvați Copiii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇