Zi importantă în lupta cu pandemia: românii vaccinați, mai mulți decât cei diagnosticați cu Covid-19

Zi importantă în lupta cu pandemia: românii vaccinați, mai mulți decât cei diagnosticați cu Covid-19

Numărul românilor vaccinați antiCovid 19 a ajuns astăzi la 783.505 și îl depășește pe cel al persoanelor diagnosticate cu infecția cauzată de noul coronavirus.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunțat încă de vineri, 19 februarie, că sâmbătă numărul persoanelor imunizate îl va depăși pe cel al românilor diagnosticați cu boala, de la începutul pandemiei.

În cele din urmă, în cursul zilei de sâmbătă, 20 februarie, pe pagina de Facebook a site-ului guvernamental RoVaccinare au apărut și cifrele.

ADVERTISING

Astăzi, avem 777.276 persoane diagnosticate cu Covid 19 de la începutul pandemiei și 783.505 de români vaccinați.

„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor...

Posted by RO Vaccinare on Saturday, February 20, 2021

Numărul de persoane diagnosticate cu Covid 19 nu reflectă, însă, neapărat și situația îmbolnăvirilor. Motivul este că – potrivit mai multor experți în medicină și sănătate publică – în România se testează prea puțin.

Așa că e foarte posibil ca pacienții asimptomatici sau parte dintre cei cu forme ușoare de Covid 19 să treacă prin boală fără să apară în vreo statistică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La acest moment, campaniile de vaccinare din România întâmpină diverse probleme. Cel mai accesibil vaccin, adică cel creat de AstraZeneca, nu poate fi folosit pentru toate categoriile de pacienți. Iar aprovizionarea cu doze de la Pfizer și Moderna este înceată și se blochează des.

În aceste condiții, există încă suficienți români din categorii de mare risc, cu vârste de peste 65 de ani, care încă n-au putut fi imunizați.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇