Valeriu Gheorghiță îndeamnă oamenii să raporteze online reacțiile adverse la vaccinare

Valeriu Gheorghiță îndeamnă oamenii să raporteze online reacțiile adverse la vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a făcut, marți, apel către oamenii care se vaccinează să raporteze reacțiile adverse.

El a precizat că linkul la care pot fi raportate aceste reacții se afla pe Rovaccinare.

"Toate demersurile noastre au fost pentru încurajarea şi crearea posibilităţii pentru orice persoană care este vaccinată să poată să raporteze reacţiile adverse", a spus medicul.

ADVERTISING

Mai mult, Valeriu Gheorghiță a precizat că în perioada următoare vor organiza o campanie prin care să crească nivelul de conştientizare a importanței raportării.

"Ne interesează ca personalul medical să crească raportarea reacţiilor adverse, aşa încât atunci când vorbim de reacţii adverse raportate să putem avea date concludente vizavi de cazurile de reacţii adverse raportate", a spus el.

Medicul a precizat că în total au fost raportate 8.912 reacţii adverse, cu o rată de raportare 3,4 reacţii la 1.000 de doze administrate. De asemenea, în săptămâna 15 martie – 21 martie, au fost raportate 1.497 de reacții adverse.

ADVERTISING

"Vârstă mediană a persoanelor fiind de 40 de ani, 64% erau femei. Dintre aceste reacții, 81% au fost de tipul durere locală, oboseală, febra, frison, 48% dureri musculare sau articulare, 46% cefalee, 16% reacții digestive, nu au fost raportate cazuri de șoc anafilactic", a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇