Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare

Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe în a doua parte a săptămânii viitoare, mai devreme decât s-a estimat inițial.

El a spus că decizia finală va fi luată luni și că vaccinarea tuturor profesorilor va ține o săptămână.

Profesorii vor fi vaccinați în centre organizate în sediile Casei Corpului Didactic și în universități.

Bilanț după primele două săptămâni de școală: Aproape 1.500 de cazuri de Covid, iar cifrele cresc

Vor fi folosite vaccinurile AstraZeneca și Pfizer astfel încât să poată fi acoperite toate categoriile de vârstă. Gheorghiță a mai spus că, probabil, persoanele sub 55 de ani vor fi vaccinate cu AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiţă: Profesorii ar putea fi vaccinaţi prioritar, prin echipe mobile

Campania s-ar putea termina într-o săptămână deoarece mai sunt de vaccinat doar 60.000 de cadre didactice în afara celor care sunt programate sau vaccinate.

„Am creat un scenariu astfel încât să putem face vaccinarea începând probabil chiar de săptămâna viitoare. Deși am anunțat de la 1 martie, am făcut o reevaluare, din a doua parte a săptămânii viitoare ar putea începe (…) Noi vrem ca într-o săptămână să finalizăm operațiunea. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a explicat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Pentru vaccinare, profesorii nu sunt nevoiți să se programeze pe platformă.

„Nu mai avem nevoie de programare tocmai pentru a nu aștepta eliberarea unui loc în platformă, datele sunt centralizate de fiecare instituție de învățământ și trimise către inspectoratele școlare”, a precizat Gheorghiță.

Unul din doi profesori vrea să se vaccineze. Procentul este mai mare în mediul universitar, dar puțini au primit prima doză


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇