1 din 5 români declară că are probleme cardio-vasculare. Mai bine de un sfert merge la medic doar o dată pe an

1 din 5 români declară că are probleme cardio-vasculare. Mai bine de un sfert merge la medic doar o dată pe an

Peste 52% dintre români declară că nu ştiu să aibă probleme de sănătate, 20,6% spun că au probleme cardiovasculare, iar 17,9% se confruntă cu probleme reumatologice.

Totodată, 76,1% dintre români spun că îi preocupă foarte mult sau destul de mult starea lor de sănătate, în timp ce 23,8% sunt preocupaţi destul de puţin sau deloc, conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului Strategic Thinking Group.

stare-de-sanatate
preocupare-stare-sanatate

Persoanele cu studii superioare şi gulerele albe declară în procente mai ridicate decât media că sunt preocupate destul de mult de starea lor de sănătate.

ADVERTISING

De asemenea, declară că sunt foarte preocupaţi de starea lor de sănătate mai ales persoanele peste 60 de ani, inactivii pasivi şi locuitorii din regiunea sud-vest Oltenia.

85,8% dintre români afirmă că îi interesează foarte mult sau destul de mult prevenirea apariţiei unei boli sau a unor complicaţii, în timp ce 14,1% spun că acest aspect îi interesează destul de puţin sau deloc.

nivel-interes-prevenire-boli

Interesul faţă de prevenţie se constată mai ales în rândul celor care declară că veniturile lunare le ajung pentru un trai decent.

ADVERTISING

Principalele surse de informare despre sănătate la care apelează românii sunt: medicul de familie, medicul curant, website-uri dedicate furnizării de informaţii despre sănătate, emisiuni TV/radio pe teme de sănătate, Facebook şi alte reţele sociale, prietenii sau cunoştinţele, ziare şi reviste care abordează teme de sănătate.

surse-informare-sanatate

Studiul mai arată că 28,5% dintre români se adresează unui profesionist din domeniul sănătăţii pentru probleme legate de prevenţie sau de starea de sănătate o dată pe an, 16,7% de două ori pe an, 8,3% de trei ori pe an, 9,3% de patru ori pe an, iar 33,7% mai des de patru ori pe an.

ADVERTISING

Varianta ”mai des de 4 ori pe an” a fost indicată în procente semnificativ mai ridicate decât media de către persoanele inactive şi de cele cu vârste peste 60 de ani.

frecventa-mers-la-medic

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇