Un român, premiat de MIT pentru o mască revoluționară: detectează dacă în apropiere se află cineva infectat cu Covid

Un român, premiat de MIT pentru o mască revoluționară: detectează dacă în apropiere se află cineva infectat cu Covid

Un român din Cluj-Napoca, Ciprian Burzo, a câștigat un concurs organizat de MIT (Massachusetts Institute of Technology) cu masca sa de protecție. Prototipul Social Mask, conceput de acesta, a câștigat premiul cel mare la competiția organizată de MIT.

Creația lui Ciprian Burzo este una minimalistă și transparentă, cu un biosenzor încorporat, care se poate conecta la orice smartphone. Aceasta integrează senzori de temperatură și un sistem de ventilație cu filtru”, arată MIT.

Cel mai important, masca detectează posibilitatea de infectare cu noul coronavirus. Practic, ”știe” dacă în apropiere este cineva care suferă de coronavirus, arată The Calvert Journal.

ADVERTISING

Cei care o poartă vor putea să monitorizeze numărul de agenți patogeni din aer. Datele colectate de biosenzor vor fi folosite atât pentru a localiza alți utlizatori ai măștii din proximitate, cât și pentru a calcula riscul de infectare cu coronavirus.

„Ar trebui să știm cine este infectat în proximitatea noastră și să avem informații pe telefonul mobil despre ceea ce biosenzorul a detectat pe baza particulelor. Acestea sunt, cu siguranță, câteva dintre caracteristicile măștii viitorului.”, a declarat câștigătorul competiției de la MIT Media Lab, Ciprian Burzo.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și FDA-ul american a aprobat prima mască de protecție care nu ascunde fața. Are și o grămadă de alte avantaje


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇