Un nou focar de coronavirus în Germania: Peste 260 de angajați români de la o fabrică de conserve sunt bolnavi

Un nou focar de coronavirus în Germania: Peste 260 de angajați români de la o fabrică de conserve sunt bolnavi

Un număr de 263 dintre lucrătorii români de la o companie de conserve din regiunea Dingolfing-Landau au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, potrivit informaţiilor preliminare obţinute de reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen, informează vineri MAE.

Potrivit sursei citate, dintre persoanele infectate, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislaţia germană, iar restul de 114 cetăţeni români continuă perioada de carantină, în două locaţii diferite.

Totodată, potrivit datelor comunicate de Consulatul General al României la Munchen, alţi 206 lucrători români au fost plasaţi în carantină, aceştia fiind consideraţi contacţi direcţi ai persoanelor infectate.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară de la cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen:

ADVERTISING
  • 0049 089 553307
  • 0049 089 98106143

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789.

Citește și:

Alți 40 de români confirmați cu coronavirus în Germania. Sunt 190 de cazuri la aceeași fermă

150 de români bolnavi de Covid la o fermă din Germania. Precizările MAE

Fermă din Germania unde lucrează sute de români, în carantină

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇