Tratamente proctologice moderne: Fără dureri, fără tăieturi, fără internare

Tratamente proctologice moderne: Fără dureri, fără tăieturi, fără internare

Tratamentele proctologice moderne includ tehnici minim invazive care implică un timp de recuperare mai scurt și permit pacienților să revină rapid la activitățile obișnuite. Acestea sunt concepute pentru a reduce disconfortul și a evita spitalizarea. Există mai multe metode de tratament pentru afecțiunile proctologice, inclusiv pentru boala hemoroidală, fisurile anale sau polipii. Află din articolul de mai jos în ce constau aceste tratamente proctologice moderne.

Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice

Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice este o procedură minim invazivă folosită în tratarea hemoroizilor. Aceasta implică utilizarea unor benzi elastice mici care strâng hemoroidul și întrerup circulația sângelui, determinând hemoroidul să se atrofieze, în aproximativ o săptămână. Poate fi utilizată anestezia locală pentru a asigura confortul pacientului. Ligaturarea hemoroizilor cu benzi elastice poate fi o soluție de tratament pentru tromboza hemoroidala în anumite cazuri.

ADVERTISING

Simptomele normale după procedură includ disconfortul ușor în zona anală sau sângerări minore care pot fi gestionate cu analgezice.  

Sfincterotomia laterală internă

Sfincterotomia laterală internă este o tehnică modernă și eficientă pentru a trata fisurile anale cronice. Sfincterotomia laterală internă implică secționarea parțială a mușchiului mușchiului sfincterului anal intern pentru a reduce presiunea din zona fisurii anale. Aceasta ajută la ameliorarea durerii și la promovarea vindecării fisurii anale cronice, care nu răspunde la tratamentele conservatoare.

ADVERTISING

Fisurile anale sunt dureroase și pot favoriza dezvoltarea infecțiilor. Dacă fisura anală se infectează, acest lucru poate provoca abcesul anal. Dacă abcesul anal nu se tratează corespunzător sau nu se vindecă complet, poate evolua într-o fistulă perianală. O operatie fistula perianala este o procedură complexă, cu un timp de recuperare mai îndelungat. De aceea, este important să previi orice complicație prin gestionarea promptă și adecvată a tuturor afecțiunilor proctologice.

Scleroterapia

Scleroterapia este o altă procedură minim invazivă folosită pentru tratamentul hemoroizilor interni. Aceasta implică injectarea unei soluții chimice în zona afectată. Soluția cicatrizează hemoroidul, ceea ce duce la micșorarea și dispariția acestuia.

ADVERTISING

În timpul procedurii, medicul introduce un proctoscop în rect pentru a vizualiza hemoroizii. Soluția sclerozantă este apoi injectată în zona afectată. Procedura nu necesită spitalizare și pacienții pot reveni la activitățile normale în câteva zile. Se pot trata mai mulți hemoroizi într-o singură sesiune.

Programează-te la un cabinet de proctologie pentru a discuta opțiunile de tratament și a evalua ce soluție este potrivită pentru tine. Un medic proctolog îți poate oferi informații detaliate despre proceduri, recuperare și rezultatele dorite.

Excizia polipilor anali

Polipii sunt excrescențe mici, de obicei asimptomatice și de dimensiuni reduse, care se dezvoltă din cauza inflamației criptelor anale, structuri situate în interiorul canalului anal. Excizia polipilor anali este minim invazivă și constă în eliminarea polipilor și cauterizarea lor folosind un aparat numit surgitron, care utilizează tehnologia cu laser.

Polipii anali sunt confundați frecvent cu hemoroizii externi, de aceea necesită o evaluare precisă de către un specialist.