Top 5 alimente ecologice pentru performanță sportivă

Top 5 alimente ecologice pentru performanță sportivă

Alimente ecologice, suplimente alimentare sau produse 100% naturale sunt doar câteva dintre denumirile unor produse alimentare care îmbunătățesc rezistența și sporesc eficiența exercițiilor fizice. 

Ca urmare a administrării lor, sportivii își ating obiectivul de performanță mai rapid și cresc toleranța la antrenamentele intense.

Acestea nu reprezintă soluții fulger pe termen scurt, ci sunt, mai degrabă, un instrument către un stil de viață echilibrat.

Top 5 alimente ecologice pentru performanță sportivă

  1. Semințele de in ecologice. Acestea sunt o sursă puternică de acid alfa-linolenic (ALA), un acid gras Omega-3 pe bază de plante. De fapt, semințele de in au una dintre cele mai mari concentrații cunoscute de Omega-3. 
ADVERTISING

Omega-3 are o serie de beneficii pentru sportivi, cum ar fi reducerea inflamației și facilitarea regenerării fibrelor musculare. Nu numai asta, dar îmbunătățesc starea de spirit, stabilizează nivelurile de energie și pot ajuta la pierderea în greutate. Tensiunea arterială este, de asemenea, redusă semnificativ prin consumul semințelor de in. 

Semințele de in se consumă foarte ușor, în smoothie-urile de la micul dejun sau peste salata de legume.

  1. Batoane raw. Se pot consuma în orice moment al zilei. Este bine să știi că există diferite tipuri de batoane:
  • Pre-antrenament: mai bogate în carbohidrați și unele au chiar mai multe calorii pentru a te susține într-un antrenament intens și lung. 
  • Post-antrenament: au o combinație de proteine și carbohidrați și ajută la recuperarea musculară. 
  • Pentru toata ziua: țin loc de gustările dintre mese și oferă un echilibru de carbohidrați, grăsimi și proteine pentru a satisface foamea și pentru a adăuga substanțe nutritive în alimentația ta.
  1. Pudra proteică din mazăre. Datorită cantității sale ridicate de aminoacizi esențiali, în special arginină, leucină, izoleucină, valină și alanină, proteina din mazăre este o alternativă uimitoare de proteine ​​pe bază de plante pentru sportivi. Arginina ajută în mod specific la facilitarea eliberării de oxid nitric care mărește oxigenul și fluxul sanguin. Iar asta se traduce printr-o creștere musculară și o recuperare mai bună. 
  2. Ciocolata neagră eco. Beneficiile sale sunt confirmate de studiile care constată că oferă beneficii similare sucului de sfeclă roșie consumat regulat de sportivi pentru a-și spori performanța. Conține substanțe nutritive numite flavonoide - care susțin fluxul sanguin optim, adică performanță mai bună și maximizarea recuperării. 
  1. Pastele făinoase ecologice. Chiar dacă proteinele sunt importante pentru construirea mușchilor, carbohidrații sunt importanți pentru dietă. Asta pentru că atunci când facem sport, corpul nostru arde carbohidrați. Nu înseamnă că chipsurile sau zahărul ar trebui să facă parte din dieta ta. Însă, cu o seară înainte de o mare competiție, poți include în meniu o porție de paste ecologice cu sos de roșii.  
ADVERTISING

Beneficiile consumului de alimente ecologice

Alimentele ecologice pot avea mai mulți nutrienți. Un studiu recent a arătat că, în medie, culturile ecologice au concentrații mai mari dintr-o gamă largă de compuși benefici pe bază de plante. Persoanele care aleg alimente ecologice tind să aibă un aport mai mare de substanțe nutritive esențiale precum grăsimi omega-3, fibre, potasiu, acid folic, și antioxidanți. 

Sportivii caută întotdeauna cele mai bune surse de hrană pentru a le susține performanța și sănătatea. La fel ar trebui să faci și tu.

Unde găsești astfel de alimente

Zabe.ro este un magazin online unde găsești o gamă variată de alimente ecologice, organice și superalimente care îți vor oferi armonie și un stil de viață echilibrat. 

ADVERTISING

Indiferent dacă ești sau nu sportiv de performanță, consumul de alimente ecologice aduce multe beneficii asupra sănătatii tale.