Timişoara trece la măsuri de relaxare, după ce în martie era în carantină

Timişoara trece la măsuri de relaxare, după ce în martie era în carantină

Prefectura Timiş a anunţat măsuri de relaxare pentru municipiul Timişoara, după ce rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 a scăzut sub trei cazuri la o mie de locuitori. Oraşul s-a aflat în carantină, timp de 24 de zile, în luna martie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a constatat că rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3/1000, în municipiul Timişoara şi a decis să ridice restricţiile care au fost până acum.  

Sâmbătă, rata de infectare cu COVID-19, la Timişoara, era de 2,72 cazuri la o mie de locuitori.  

"Pe lista UAT-urilor unde incidenţa cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori au intrat, în urma reevaluării la termen, municipiul Timişoara, alături de UAT-urile Bucovăţ, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz, Recaş şi Victor Vlad Delamarina. Tot pe aceasta listă, ca urmare a majorării incidenţei la mia de locuitori, au intrat UAT-urile Balinţ, Bara, Criciova", transmite Prefectura Timiş.  

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth, a explicat care sunt relaxările, pentru Timişoara.  

"Pe lângă ridicarea restricţiilor suplimentare de weekend (vineri – duminică) şi deschiderea sălilor de sport, se vor putea deschide restaurantele în interior la o capacitate de 30% şi îşi vor putea relua activitatea operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc la o capacitate de 30%", a precizat Zoltan Nemeth.  

Totuşi, rămân în vigoare unele măsuri luate la nivel naţional în cadrul stării de alertă, în care ne aflăm. Şi anume, circulaţia persoanelor între orele 22.00 – 05.00 este limitată.

Se va putea circula numai cu o declaraţie pe propria răspundere sau cu adeverinţă de serviciu şi numai cu motive bine întemeiate.

Totodată, timişorenii sunt sfătuiţi ca în continuare să respecte măsurile privind distanţarea, purtarea măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor.  

În luna martie 2021, Timişoara se afla în carantină din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, timp de 24 de zile. A ieşit din carantină în data de 31 marte.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇